Αμερικανικά funds επενδύουν στην Ισπανία

Αμερικανικά funds επενδύουν στην Ισπανία

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο είναι το ενδιαφέρον των αμερικανικών επενδυτικών ομίλων για την αγορά κατοικίας της Ισπανίας, όπου προσφέρονται σημαντικές αγοραστικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, οι όμιλοι της Blackstone και της Goldman Sachs εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής προσφορών για την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου αποτελούμενο από 1.500 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Πωλητής είναι η Merlin Properties Socimi, η μεγαλύτερη ισπανική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Η Blackstone ήδη αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ το 2013 απέκτησε 1.860 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα από τις τοπικές αρχές, αντί τιμήματος 125,5 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα και η Goldman Sachs έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην απόκτηση χαρτοφυλακίων από κατοικίες στην Ισπανία, καθώς διαθέτει 3.000 διαμερίσματα που απευθύνονται σε ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων. Η διοίκηση της επενδυτικής τράπεζας εκτιμά ότι ο κύκλος της πτώσης των τιμών των κατοικιών της χώρας έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει καταγραφεί συνολική κάμψη της τάξεως του 40%. Μάλιστα, οι τιμές αυξήθηκαν τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, κάτι που είχε να συμβεί από το 2008. Η Merlin είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο των 1.500 κατοικιών ως μέρος της εξαγοράς της εταιρείας Testa Inmuebles en Renta, που ανήκε στον κατασκευαστικό όμιλο της Sacyr, αντί 1,8 δισ. ευρώ. Στο τέλος του 2014, η αξία τους υπολογιζόταν σε 276 εκατ. ευρώ. Πάνω από 1.000 από τα διαμερίσματα βρίσκονται στη Μαδρίτη, ενώ τα υπόλοιπα είναι στο Τολέδο και στο Σαν Σεμπαστιάν. Στόχος της Merlin είναι να πωλήσει σταδιακά όλα τα οικιστικά και ξενοδοχειακά ακίνητα που διαθέτει, προκειμένου να εστιάσει αποκλειστικά στην εκμετάλλευση επαγγελματικών ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή