Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει η Trastor τη συγχώνευση με Intercontinental International

Σε διάψευση των σεναρίων περί συγχώνευσής της με την εταιρεία Intercontinental International ΑΕΕΑΠ προχώρησε, μέσω ανακοίνωσής της, η Trastor ΑΕΕΑΠ, η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Οπως προκύπτει, η πρόθεση της Trastor να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή, είτε εγχώριο είτε από το εξωτερικό, έχει γεννήσει σειρά φημών στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία του ομίλου Πειραιώς διερευνά πιθανές εναλλακτικές λύσεις, με στόχο την ανάπτυξή της. Υπενθυμίζεται ότι η Intercontinental International δεν έχει ακόμα εισαγάγει τις μετοχές της στο Χ.Α. Η εταιρεία είναι συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία κ. Χαλικιά, διαθέτοντας σειρά ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της, καθώς το 2012 απέκτησε πακέτο 14 ακινήτων από τον όμιλο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας αντί ποσού 45 εκατ. ευρώ.

Αναπλάσεις σε Ηράκλειο, Χανιά με κονδύλια από το ΕΣΠΑ

Συνολικά κονδύλια ύψους 25 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ θα έχουν στη διάθεσή τους οι Δήμοι Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να προβούν σε επενδύσεις για την ανάπλαση των πόλεων. Αυτό προέκυψε εντός της εβδομάδας από σχετική ημερίδα που αφορά έργα που έγιναν και προγραμματίζεται να γίνουν στην Κρήτη. Μόνο στα Χανιά προγραμματίζονται συνολικά 14 έργα, ενώ μία από τις παρεμβάσεις θα αφορά την οδό Χάληδων και την πλατεία Μητροπόλεως, δηλαδή την κεντρική είσοδο προς το ενετικό λιμάνι που αποτελεί το πλέον επισκέψιμο σημείο της πόλης. Τα σημεία αυτά θεωρούνται χωροταξικώς κομβικά σημεία για την Παλιά Πόλη, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί για την πυροπροστασία της περιοχής με την κατασκευή ενός αυτόνομου δικτύου που θωρακίζει το σύνολο της Παλιάς Πόλης.

Αρχιτεκτονική διάκριση για το Bosco Verticale

Ως το καλύτερο ψηλό κτίριο παγκοσμίως ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες το συγκρότημα κατοικιών Bosco Verticale στο Μιλάνο. Η σχετική απόφαση ελήφθη από το αρμόδιο Συμβούλιο Ψηλών Κτιρίων και Αστικού Περιβάλλοντος, στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο των μελών του, κι αφού εξετάστηκαν συνολικά 123 κτίρια από 33 χώρες. Το Bosco Verticale εκτείνεται σε ύψος μεγαλύτερο των 100 μέτρων, με σημείο αναφοράς του την ύπαρξη πρασίνου σε όλους τους ορόφους του, εξ ου και η ονομασία του, καθώς στα ιταλικά σημαίνει «Κάθετο Δάσος». Το κτίριο φιλοξενεί πληθώρα δέντρων και πάνω από 90 είδη βλάστησης, διαθέτοντας ουσιαστικά το δικό του μικροκλίμα. Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι ότι αυτή η προσπάθεια επιτυγχάνεται σε μεγάλο ύψος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή