Μείωση προσφοράς logistics στη Ρωσία

Μείωση προσφοράς logistics στη Ρωσία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση κατέγραψε η προσθήκη νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων logistics στην αγορά της Μόσχας, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, καθώς δεν ξεπέρασε τα 91.000 τ.μ., μέγεθος 65% χαμηλότερο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά κατά το φετινό εννεάμηνο παραδόθηκαν 700.000 τ.μ. νέων αποθηκών, 20% λιγότερες σε σχέση με το ανάλογο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Jones Lang LaSalle, έως το τέλος του έτους προβλέπεται να παραδοθούν επιπλέον 300.000 τ.μ., με αποτέλεσμα οι συνολικές νέες αναπτύξεις του 2015, δηλαδή 1 εκατ. τ.μ., να διαμορφωθούν σε επίπεδο 34% χαμηλότερο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σήμερα, το συνολικό απόθεμα αποθηκευτικών χώρων αγγίζει τα 11,9 εκατ. τ.μ.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή. Για την ακρίβεια, κατά το τρίτο τρίμηνο πραγματοποιήθηκαν μισθώσεις 712.300 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων, επίπεδο-ρεκόρ, όντας τρεις φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Συνολικά κατά το εννεάμηνο μισθώθηκε 1 εκατ. τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή