Σύντομα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστοποίηση για κτίριο γραφείων της Grivalia

Συνεχίζοντας την ποιοτική αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ) έλαβε πρόσφατα τη σημαντική χρυσή πιστοποίηση LEED για υφιστάμενα κτίρια, αναφορικά με το κτίριο γραφείων της στην οδό Σωρού στο Μαρούσι. Η εν λόγω πιστοποίηση χορηγείται εφόσον υλοποιηθεί και καταγραφεί η αποτελεσματικότητα μιας σειράς παρεμβάσεων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων άρδευσης σε ένα υφιστάμενο κτίριο, όπως επίσης και εφόσον γίνουν κινήσεις για τον περιορισμό του φαινομένου της θερμικής αστικής νησίδας, μέσω εφαρμογής ανακλαστικών υλικών στο δώμα. Επιπροσθέτως, αφορά ενέργειες για τον περιορισμό της φωτορρύπανσης από τον εξωτερικό φωτισμό, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού και αερισμού του κτιρίου και την προμήθεια πιστοποιητικών για την ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ίσης με την καταναλισκόμενη ετήσια ενέργεια του κτιρίου. Το κτίριο γραφείων της Grivalia βρίσκεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου διαθέτοντας 6.086 τ.μ. συνολικής επιφάνειας και 251 θέσεις στάθμευσης.

Διορθώσεις σε ΕΝΦΙΑ μέσω του Taxisnet

Ανοιξε στις αρχές της εβδομάδας το ηλεκτρονικό σύστημα περιουσιολογίου στο Taxsinet, προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να προβούν στις απαιτούμενες διορθώσεις και να υπολογιστεί σωστά ο ΕΝΦΙΑ. Το σύστημα στις περιπτώσεις που ο φόρος μειώνεται δεν ολοκληρώνει την εκκαθάριση και καλεί τον φορολογούμενο να προσκομίσει στην αρμόδια εφορία εντός 15 ημερών τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (π.χ. νέο συμβόλαιο) προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Στις περιπτώσεις αύξησης του οφειλόμενου ΕΝΦΙΑ ή διατήρησής του, μετά την τροποποίηση, στα ίδια επίπεδα, τότε η εκκαθάριση ολοκληρώνεται άμεσα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων σφαλμάτων, περιλαμβάνεται η λανθασμένη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, με αποτέλεσμα να μη χορηγηθεί η έκπτωση του 20%, όπως επίσης και η λανθασμένη δήλωση επιφάνειας σε ακίνητα στα οποία έχει τακτοποιηθεί ο ημιυπαίθριος χώρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή