Εως 20 δισ. θα τοποθετήσουν οι Αραβες στην παγκόσμια αγορά του real estate

Εως 20 δισ. θα τοποθετήσουν οι Αραβες στην παγκόσμια αγορά του real estate

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεφάλαια που πιθανώς να ανέλθουν έως και τα 20 δισ. ευρώ αναμένεται να επενδυθούν φέτος στην παγκόσμια αγορά ακινήτων από επενδυτές που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Αυτό εκτιμούν αναλυτές της CBRE, οι οποίοι έχουν καταγράψει την αυξημένη ροή κεφαλαίων από τους επενδυτές αραβικής προέλευσης. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, θα πρόκειται για νέο ιστορικό υψηλό, που θα είναι μάλιστα και 13% μεγαλύτερο από το προηγούμενο, που είχε καταγραφεί το 2013. Σύμφωνα με τη CBRE, οι εύπορες οικογένειες της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και επιχειρήσεις της περιοχής, στρέφονται στην απόκτηση ακινήτων στο εξωτερικό σε μια προσπάθεια να θωρακίσουν τα κεφάλαιά τους απέναντι στην πτώση των τιμών του πετρελαίου, στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή, αλλά και προκειμένου να εξασφαλίσουν υψηλότερες αποδόσεις σε τρίτες χώρες. Επιπλέον λόγοι της «φυγής» των κεφαλαίων προς το εξωτερικό είναι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη των χωρών του Αραβικού Κόλπου, όπως επίσης και ο περιορισμός των επενδυτικών ευκαιριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 90% των επενδύσεων από τη Μέση Ανατολή προέρχεται από έξι χώρες, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Ομάν, δηλαδή τα μέλη που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή