Εκτοξεύθηκε η ζήτηση για logistics

Εκτοξεύθηκε η ζήτηση για logistics

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο αναμένεται να ανέλθουν οι νέες ενοικιάσεις στην αγορά αποθηκευτικών κέντρων της Ευρώπης, καθώς η άνοδος της ζήτησης καταναλωτικών αγαθών συνεχίζεται, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρονικά εμπορικά καταστήματα να συνεχίζουν να επενδύουν σε νέους χώρους, προκειμένου να καλύψουν την εν λόγω ζήτηση. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της CBRE, ο δείκτης διαθεσιμότητας κενών αποθηκών στους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς κόμβους για τον κλάδο των logistics παραμένει μεταξύ 5% και 7%, αν και το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο, εφόσον πρόκειται για τα πιο σύγχρονα ακίνητα.

Ως εκ τούτου, πολλοί έμποροι κινούνται προς τις δευτερεύουσες τοποθεσίες και σε αντίστοιχα ακίνητα, αν και με χαρακτήρα προσωρινό, προκειμένου να αποθηκεύσουν το πλεονάζον απόθεμά τους, μέχρι αυτό να πωληθεί. Οπότε, ναι μεν οι άδειες αποθήκες γεμίζουν ευκολότερα, ωστόσο για μικρότερο χρονικό διάστημα και με χαμηλότερο κόστος ενοικίασης.

Αντίστοιχα, οι επενδύσεις σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη διατηρήθηκαν σε επίπεδο πλησίον των 6 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, μέγεθος που είναι ιστορικά υψηλό. Τα δε ενοίκια έχουν καταγράψει άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Σύμφωνα με τη CBRE, η μεγαλύτερη αύξηση τιμών εξακολουθεί να καταγράφεται σε περιοχές όπως η Μεγάλη Βρετανία, όπου είναι δυσκολότερη η ανάπτυξη νέων αποθηκευτικών κέντρων. Οσον αφορά τις αποδόσεις, αυτές διαμορφώνονται πλέον σε 6,8% κατά μέσον όρο στην Ευρώπη, υποχωρώντας αισθητά, καθώς οι αξίες των ακινήτων έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή