Πρόσωπα και πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου για τον κλάδο της οικοδομής από τον Τιτάνα

Τη δραματική εικόνα του κλάδου της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας μαρτυρούν τα στοιχεία για την κατανάλωση τσιμέντου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε κατά την πρόσφατη παρουσίαση που πραγματοποίησε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, η φετινή ζήτηση τσιμέντου στη χώρα εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα περίπου 65% χαμηλότερα του μέσου όρου των τελευταίων 50 ετών, αγγίζοντας τα μεγέθη του 1962. Σύμφωνα με τον Τιτάνα, τη βαθύτατη κρίση του κλάδου των κατασκευών στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν και πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, που δείχνουν ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν περιοριστεί από το 10,8% του ΑΕΠ το 2007 σε 1% το 2014, ενώ στην Ευρωζώνη η κάμψη είναι πολύ ηπιότερη, από 6% το 2007 σε περίπου 5,5% του ΑΕΠ το 2014.

Νέος μισθωτής στο εμπορικό κέντρο Smart Park στα Σπάτα

Νέα συμφωνία εμπορικής μίσθωσης με την εταιρεία Fashion Forward υπέγραψε η εταιρεία REDS, η οποία διαχειρίζεται το εμπορικό πάρκο Smart Park. Ειδικότερα, η REDS συμφώνησε για την ενοικίαση χώρων συνολικής επιφάνειας 182 τ.μ. που θα στεγάσει κατάστημα της αλυσίδας γυναικείας ένδυσης Tally Weijl, την οποία εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά η Fashion Forward. H αλυσίδα Tally Weijl έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα της λιανικής πώλησης γυναικείας ένδυσης, με 800 καταστήματα σε 38 χώρες. Σημειωτέον ότι το ποσοστό κάλυψης των επιφανειών στο κέντρο είναι πλέον 100%, ενώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, η μέση επισκεψιμότητα ενισχύθηκε κατά 7,61% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο πύργος του ενός χιλιομέτρου κτίζεται στην Τζέντα

Διπλάσιο ύψος από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης αναμένεται να διαθέτει το επόμενο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο που κατασκευάζεται ήδη στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Το Jeddah Tower, όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να εκτείνεται σε πάνω από 1 χιλιόμετρο ύψους, περίπου 250 μέτρα περισσότερα από το νυν υψηλότερο κτίριο παγκοσμίως, το Μπουρτζ Καλίφα, που βρίσκεται στο Ντουμπάι. Πρόσφατα, η κυβέρνηση της χώρας υπέγραψε δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου κτιρίου, αν και δεν λείπουν οι φωνές κριτικής για ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά 50% τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα τα ρευστά διαθέσιμα της χώρας να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή