Αυξάνονται οι επενδύσεις στην Πορτογαλία

Αυξάνονται οι επενδύσεις στην Πορτογαλία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο κινούνται οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Πορτογαλίας, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τοποθετήθηκαν κεφάλαια ύψους 1,36 δισ. ευρώ για την αγορά ακινήτων, όπως κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα και αποθηκευτικοί χώροι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cushman & Wakefield, το ποσό αυτό αποτελεί το υψηλότερο που καταγράφεται για το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς δεν έχει σημειωθεί ανάλογη επίδοση τα τελευταία 25 χρόνια.

Το προηγούμενο υψηλό είχε διαμορφωθεί το 2007, δηλαδή πριν από την έλευση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, όταν στο σύνολο του έτους είχαν επενδυθεί 1,9 δισ. ευρώ. Ηδη, κατά το φετινό 10μηνο, η αξία των αγοραπωλησιών επενδυτικών ακινήτων έχει ξεπεράσει κατά 14% το αντίστοιχο ποσό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά της Πορτογαλίας κατά το ίδιο διάστημα του 2007. Ενδεικτικό της μεγάλης φετινής ανόδου της ζήτησης των επενδυτών για την αγορά ακινήτων στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι και το γεγονός ότι η αύξηση σε σχέση με το σύνολο του 2014 ξεπερνά ήδη το 100%.

Σημαντικό ρόλο στη θετική αυτή εξέλιξη έχει διαδραματίσει το αγοραστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, καθώς οι ξένοι επενδυτές ήταν υπεύθυνοι για το 75% του αριθμού των συναλλαγών και το 90% της συνολικής αξίας τους.

Τη μεγαλύτερη συνεισφορά είχαν τα κεφάλαια από τις ΗΠΑ, καθώς οι εν λόγω επενδυτές τοποθέτησαν συνολικά 600 εκατ. ευρώ σε επαγγελματικά ακίνητα της Πορτογαλίας, ποσό που είναι ιστορικό υψηλό. Αντίστοιχα, έχουν αρχίσει να επιστρέφουν και οι Ισπανοί επενδυτές, οι οποίοι τοποθέτησαν πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή