Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήγμα από capital controls στον κλάδο των κατασκευών

Σημαντική ήταν η πτώση του Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές κατά τη διάρκεια του τρίτου φετινού τριμήνου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές υποχώρησε κατά 29,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (οπότε και είχε καταγραφεί αύξηση 28,7% έναντι του 2013). Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, προέκυψε επίσης σημαντική μείωση της τάξεως του 21,7%, έναντι αύξησης 18% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2014. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η τραπεζική αργία και η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων είχαν άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στον κατασκευαστικό κλάδο, όπως προκύπτει και από την εξέταση όλων των σχετικών δεικτών που αντανακλούν την πορεία των κατασκευών, όπως η οικοδομική δραστηριότητα και ο δείκτης προσδοκιών του κλάδου.

Το 22ο κατάστημα στην Ελλάδα εγκαινίασε η αλυσίδα McDonald’s

Σε τροχιά ανάπτυξης του δικτύου των καταστημάτων της παραμένει η αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald’s στην ελληνική αγορά, καθώς πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στα εγκαίνια του 22ου καταστήματός της. Πρόκειται για ένα νέο εστιατόριο στην περιοχή της Γλυφάδας και συγκεκριμένα στη συμβολή της Λ. Ποσειδώνος με την Β. Κατράκη 1, το οποίο αποτελεί επένδυση της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ. Το νέο κατάστημα είναι 24ωρης λειτουργίας και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 11 Δεκεμβρίου, απασχολώντας συνολικά 33 εργαζομένους. Στόχος της εταιρείας Premier Capital Hellas, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Mcdonald’s στην ελληνική αγορά, μετά την αποχώρηση της μητρικής εταιρείας πριν από λίγα χρόνια, είναι η ανάπτυξη 31 καταστημάτων στην Ελλάδα εντός των επόμενων τριών ετών.

Στις Klepiere και Entra ASA το συγκρότημα Oslo City

Μία από τις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες ακινήτων συμφωνήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, η Klepierre, σε συνεργασία με τη νορβηγική Entra ASA, πρόκειται να αποκτήσει το εμπορικό κέντρο και συγκρότημα γραφείων Oslo City, που βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Πρόκειται για μια επένδυση αξίας 528 εκατ. ευρώ, που θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία των συγκεκριμένων επενδυτικών ομίλων στη σκανδιναβική αγορά. Το εν λόγω ακίνητο προσφέρει 33.000 τ.μ. εμπορικών χώρων και 34.000 τ.μ. γραφειακών χώρων. Ο γαλλικός όμιλος της Klepierre, ο οποίος διαθέτει μεγάλα εμπορικά κέντρα σε 16 χώρες της Ευρώπης, πρόκειται να συνεισφέρει 344 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, μέσω της θυγατρικής του στη Νορβηγία, Steen & Strom.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή