Η αβεβαιότητα φέρνει αγοραστές στις ΗΠΑ

Η αβεβαιότητα φέρνει αγοραστές στις ΗΠΑ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, ιδίως από αγοραστές από το εξωτερικό, αναμένουν για το 2016 οι αναλυτές. Οπως τονίζεται σχετικά, η πρόσφατη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) να προχωρήσει σε αύξηση του βασικού επιτοκίου και με τον τρόπο αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή ενός κύκλου ανόδου των επιτοκίων, αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές διακυμάνσεις στις αγορές (ομόλογα, μετοχές, νομίσματα κτλ.), ιδίως αν συνυπολογιστεί ότι σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως στη Γηραιά Ηπειρο, την Ιαπωνία και την Κίνα, η ακολουθούμενη νομισματική πολιτική είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, κινούμενη προς την κατεύθυνση της ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της PricewaterhouseCoopers, η κατάσταση αυτή θα ευνοήσει τη ροή κεφαλαίων προς την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά, όποτε υπάρχει αστάθεια στις αγορές, ή και σε επίπεδο γεωπολιτικό. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι επενδυτές από την Κίνα, καθώς ήδη, σύμφωνα με στοιχεία της Real Capital Analytics, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, το 8% του συνόλου των επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν από ξένους στην αμερικανική αγορά επαγγελματικών ακινήτων, προήλθε από τη συγκεκριμένη χώρα. Μάλιστα, οι αγορές από την Κίνα αντιστοιχούν στο 5% του συνόλου των επενδύσεων στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, στη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Παρ’ όλα αυτά, οι Κινέζοι επενδυτές δεν συγκαταλέγονται καν μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ομάδων στις ΗΠΑ. Τον ρόλο αυτό έχουν οι Καναδοί επενδυτές, οι οποίοι ευθύνονται για το 31% των συνολικών επενδύσεων ακινήτων από το 2010 και μετά. Σε κάθε περίπτωση, η ζήτηση για ακίνητα θα παραμείνει και φέτος υψηλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή