Πρόσωπα και πράγματα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος οι νέες υπαγωγές στο «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Καμία δυνατότητα νέων υπαγωγών δεν παρέχεται από τις αρχές του έτους στο ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», που αφορά σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Σύμφωνα με σχετική απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη (φωτ.) σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ., Μ. Χαρακόπουλου, «λόγω στενότητας των προθεσμιών ολοκλήρωσης του προγράμματος, δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για να πραγματοποιηθούν νέες υπαγωγές και να προλάβουν τα έργα αυτά να υλοποιηθούν εντός της προγραμματικής περιόδου 2007-2013». Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του 2015 εντάχθηκαν συνολικά 527 ωφελούμενοι από απελευθέρωση προηγούμενων δεσμευμένων κονδυλίων, η οποία προήλθε είτε από απεντάξεις ωφελουμένων λόγω μη ολοκλήρωσης των έργων είτε από υπαναχωρήσεις ωφελουμένων.

Πωλητήριο σε τρία ακίνητα στο εξωτερικό βάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Τρία ακόμα ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό διαθέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για ακίνητα στη Ρώμη και τη Λιουμπλιάνα, αλλά και ένα ακόμα στην Πραιτώρια της Νότιας Αφρικής. Το ακίνητο της ιταλικής πρωτεύουσας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σε πολύ προνομιακό σημείο, καθώς απέχει 300 μέτρα από τους κήπους της Villa Borghese, ευρισκόμενο επί της 42 Romagna Street και 153 Sardegna Street. Η συνολική επιφάνειά του αγγίζει τα 1.600 τ.μ., ενώ έως το 2007 λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Αντίστοιχα, στη Λιουμπλιάνα το πωλούμενο ακίνητο είναι ένα διατηρητέο κτίριο, επιφάνειας 1.215 τ.μ., και βρίσκεται σε μια περιοχή κατοικιών που προστατεύεται από τους κανονισμούς περί πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ακίνητο στην Πραιτώρια είναι συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. και συνοδεύεται από βοηθητικό αυτοτελές κτίσμα 50 τ.μ., ενώ η επιφάνεια του οικοπέδου διαμορφώνεται σε 1.766 τ.μ.

Πτώση διαρκείας των τιμών κατοικίας στη Σιγκαπούρη

Πτωτικά κινήθηκαν για ένατο διαδοχικό τρίμηνο οι τιμές των κατοικιών στη Σιγκαπούρη, καθώς τα μέτρα που έχει λάβει η τοπική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχουν κατορθώσει να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας «φούσκας» στην κτηματαγορά, περιορίζοντας την εισροή κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας η αρμόδια υπηρεσία αστικής ανάπλασης για το τελευταίο τρίμηνο του 2015, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, αν και κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η πτώση ήταν μεγαλύτερη και είχε διαμορφωθεί σε 1,3%. Συνολικά κατά τη διάρκεια του 2015, η πτώση διαμορφώθηκε σε 3,7%, έναντι υποχώρησης της τάξεως του 4% κατά το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή