Στα 2 δισ. οι αγορές γραφείων στο Μιλάνο

Στα 2 δισ. οι αγορές γραφείων στο Μιλάνο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια 1,4 δισ. ευρώ εισέρρευσαν κατά το εννεάμηνο του 2015 στην αγορά γραφείων του Μιλάνου, στη γειτονική Ιταλία, μέγεθος που ήδη είναι υψηλότερο συγκριτικά με το σύνολο του 2014. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στην ανάκαμψη της ιταλικής οικονομίας, η οποία μετά την ύφεση που κατέγραψε το 2014, αναμένεται να ολοκληρώσει το 2015 με άνοδο του ΑΕΠ κατά περίπου 0,9%. Ως εκ τούτου, οι ξένοι επενδυτές επανήλθαν στο προσκήνιο της αγοράς ακινήτων, όντας μάλιστα υπεύθυνοι για το 90% των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο Μιλάνο.

Συνολικά, εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους πραγματοποιήθηκαν αγορές γραφείων της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, μέγεθος που αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελέσει νέο υψηλό για την περίοδο μετά την οικονομική κρίση. Εκτός όμως από τους ξένους επενδυτές, έντονη δραστηριότητα αναμένεται να καταγραφεί, ιδίως κατά το τρέχον έτος, και από τους εγχώριους επενδυτές. Σημαντική είναι και η γενικότερη δραστηριότητα στην αγορά γραφείων της ιταλικής μεγαλούπολης, καθώς οι νέες ενοικιάσεις το εννεάμηνο του 2015 διαμορφώθηκαν σε 190.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή