Σύντομα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Lamda η διαχείριση των εμπορικών της κέντρων

Τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των εμπορικών της κέντρων στο Μαρούσι, δηλαδή του The Mall Athens και του Golden Hall, ανέλαβε πλέον η Lamda Development, καθώς προχώρησε στην απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ECE – Lamda Hellas, διαχειρίστριας εταιρείας των δύο ακινήτων. Μάλιστα, η συμφωνία αυτή θα σημάνει και την αποχώρηση του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου ECE από τη σχετική δραστηριότητα. Η ECE διαχειρίζεται σήμερα περίπου 196 εμπορικά κέντρα σε 14 χώρες παγκοσμίως, με επιφάνεια της τάξεως των 7 εκατ. τ.μ. Πλέον, η Lamda Development θα ελέγχει το 100% της διαχειρίστριας εταιρείας των δύο κέντρων, η οποία πρόκειται να μετονομαστεί σε Malls Management Services Α.Ε. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει στην εταιρεία τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης στα κέντρα της, ενώ προβλέπεται να βοηθήσει και στην εξοικονόμηση κόστους.

Προς πώληση 14 ακίνητα από ΤΑΙΠΕΔ

Συνολικά 14 ακίνητα του Δημοσίου περιλαμβάνονται στη λίστα των προς πώληση ακινήτων, μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία επανενεργοποιήθηκε ύστερα από αρκετούς μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στις δημοπρασίες το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Χώρα της Μυκόνου, τρία αρχοντικά στο Πήλιο, σειρά ακινήτων που λειτουργούσαν ως πρώην ειρηνοδικεία σε Ηλεία, Εύβοια, Αχαΐα και Σέρρες, όπως επίσης και το πρώην «Σανατόριο Φρειδερίκης» στην Αγία Ελεούσα της Ρόδου. Επίσης, στη σχετική λίστα περιλαμβάνονται και ορισμένα οικόπεδα στους Αμπελόκηπους των Ιωαννίνων, όπως επίσης και παραθαλάσσια έκταση στην περιοχή Κορινού στην Καλλιθέα της Κατερίνης, σε απόσταση 10 χλμ. από την πόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετά από τα παραπάνω ακίνητα έχει γίνει ξανά προσπάθεια να βρεθούν αγοραστές, χωρίς όμως επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή