Μείωση πωλήσεων στο Λονδίνο φέτος

Μείωση πωλήσεων στο Λονδίνο φέτος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προβλέπεται ότι θα είναι φέτος οι αγοραστές κατοικιών στο κέντρο του Λονδίνου, αν και μέρος αυτής της πτώσης του ενδιαφέροντος θα αντισταθμιστεί από την αναμενόμενη άνοδο των αγοραστών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και κυρίως από το Ιράν. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου, δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην αγορά αυτή, λόγω της αύξησης της φορολογίας, η οποία μάλιστα πρόκειται να επεκταθεί και στην αγορά εξοχικών κατοικιών και στις επενδύσεις στην αγορά κατοικίας, που γίνονται με αποκλειστικό στόχο την ενοικίαση, αρχής γενομένης από τον προσεχή Απρίλιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του μεσιτικού γραφείου VanHan, επικρατεί σχετική ανησυχία μεταξύ των αγοραστών, ενώ και η ρευστότητα είναι μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Εξαίρεση στα παραπάνω θα αποτελέσουν οι υπερπολυτελείς κατοικίες, οι οποίες δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιμέρους συνθήκες στην αγορά και αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται σε αξία, με τη συνοικία του Μέιφεαρ να προβλέπεται ότι θα ξεχωρίσει. Πάντως, ακόμα και σε ακριβά ακίνητα δεν αποκλείεται να γίνουν προσαρμογές στις ζητούμενες τιμές, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με το γραφείο VanHan, η ανατίμηση της στερλίνας σε σχέση με άλλα νομίσματα έχει αποθαρρύνει αρκετούς αγοραστές από τη Ρωσία και την Κίνα, τάση που θα καταστεί πιο εμφανής κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Στον αντίποδα, η επικείμενη άρση των κυρώσεων προς το Ιράν προβλέπεται να απελευθερώσει σημαντικά κεφάλαια από τη συγκεκριμένη αγορά. Ηδη, άλλωστε, καταγράφεται σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από Ιρανούς υποψήφιους αγοραστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή