Σύντομα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναφορά διατάξεων του παλαιού ΚΦΣ ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Λύση σε δύο ζητήματα που προσθέτουν ταλαιπωρία στους ιδιοκτήτες, ή γεννούν πρόσθετες αδικίες και εντέλει ζημιώνουν το Δημόσιο, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων με σχετική επιστολή που απέστειλε στο οικονομικό επιτελείο εντός της εβδομάδας. Σε αυτήν επισημαίνει την ανάγκη επαναφοράς δύο ρυθμίσεων που βρίσκονταν στον παλιό Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και οι οποίες καταργήθηκαν ή άλλαξαν με την έλευση του νέου ΚΦΣ. Ειδικότερα, ζητείται να γίνεται η δήλωση των μισθωμάτων κοινόχρηστων χώρων από τους διαχειριστές των πολυκατοικιών και όχι από τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά, όπως ορίζει ο νέος κώδικας. Η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως τις πολυκατοικίες που διαθέτουν τα παλαιά διαμερίσματα θυρωρού και όπου πλέον κάθε ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να δηλώνει κάθε χρόνο το μερίδιο που του αντιστοιχεί, τόσο στο προσωπικό του Ε2 (και της συζύγου του, συνήθως ελάχιστα ευρώ), αλλά και στο Ε9 και το «πόθεν έσχες». Επιπλέον, η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί να μη φορολογούνται με τεκμαρτό μίσθωμα όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων παραχωρούν δωρεάν στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου τη χρήση ακινήτων τους. Με βάση το πρότερο καθεστώς, η παραχώρηση αυτή ήταν αφορολόγητη.

«Γραφειοκρατία στα όρια της τρέλας»

Ονομαστική αναφορά σε μία από τις τουριστικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας που επιχειρείται να υλοποιηθεί στη χώρα επί σειρά ετών, χωρίς επιτυχία, πραγματοποίησε εντός της εβδομάδας ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θέλοντας να στηλιτεύσει το καθεστώς αδειοδότησης των επενδύσεων στη χώρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γραφειοκρατία που αγγίζει τα όρια της παραφροσύνης». Ο λόγος για το έργο Atalanti Hills, μια επένδυση της τάξεως του 1,5 – 2 δισ. ευρώ που αφορά την ανάπτυξη ιδιόκτητης έκτασης 12.351 στρεμμάτων κοντά στην Αταλάντη (Δήμος Λοκρών) της Φθιώτιδας. H προτεινόμενη επένδυση, με συνολικό προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχεία με παραθεριστικές κατοικίες) συνολικής δυναμικότητας 8.872 κλινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή