Νέος παίκτης στην αγορά εμπορικών ακινήτων

Νέος παίκτης στην αγορά εμπορικών ακινήτων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων πραγματοποίησε πρόσφατα η διεθνής επενδυτική πλατφόρμα Sistema Capital Partners, μέλος του ομώνυμου ομίλου της Sistema JSFC. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο fund προχώρησε στην απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου 21 εμπορικών ακινήτων στη Γερμανία, αντί συνολικού ποσού 125 εκατ. ευρώ. Πρόκειται κυρίως για καταστήματα σε κεντρικές οδούς υψηλής εμπορικότητας που βρίσκονται σε πόλεις μεσαίου μεγέθους, όπως για παράδειγμα η Βρέμη, η Εσση, το Μενχενγκλάντμπαχ και το Γκελσενκίρχεν.

Συνολικά αποκτήθηκαν ακίνητα εκμισθώσιμης επιφάνειας 56.300 τ.μ., τα οποία είναι μισθωμένα σε επώνυμες αλυσίδες όπως H&M, Rewe και Saturn. Μάλιστα, το ποσοστό πληρότητας των ακινήτων του εν λόγω χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 97%, καθώς μόλις το 3% είναι κενό.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Sistema Capital Partners, στόχος είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων σε ακίνητα που βρίσκονται στις αγορές που διαθέτουν την υψηλότερη ρευστότητα, αρχής γενομένης από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή