Σημαντικά κεφάλαια προσείλκυσαν το 2015 οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης

Σημαντικά κεφάλαια προσείλκυσαν το 2015 οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 11 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι εισέρρευσε στις αγορές ακινήτων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατά τη διάρκεια του 2015, ποσό που συνιστά ετήσια άνοδο της τάξεως του 7%. Από τις πλέον δυναμικές αγορές αποδείχθηκε εκείνη της Δημοκρατίας της Τσεχίας, όπου επενδύθηκαν κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό διαχρονικά, ενώ σημαντική ήταν η επενδυτική κίνηση και στις χώρες της Βαλτικής.

Σχεδόν όλες οι χώρες πάντως κατέγραψαν ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις, ενώ ακόμα και στη Ρωσία, με το ανήσυχο πολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον, η ροή των κεφαλαίων το 2015 εκτιμάται ότι ήταν ανάλογη του 2014, περίπου 2,1 δισ. ευρώ. Στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Ρουμανία) υπολογίζεται ότι επενδύθηκαν 7,8 δισ. ευρώ το 2015, μια αύξηση της τάξεως του 7% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, κατά το 2016, εκτιμάται ότι ιδιαίτερα θετικές είναι οι επενδυτικές προοπτικές χωρών όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία.

Περισσότερες αγορές ακινήτων αναμένεται επίσης να γίνουν και σε χώρες όπως η Σερβία, η Κροατία και η Σλοβενία, όπου ήδη πολλοί επενδυτές επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία. Οι υψηλές αποδόσεις και τα πολλά διαθέσιμα ακίνητα έχουν προσελκύσει και αρκετές τράπεζες, που είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τέτοιες κινήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή