Σε Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία στρέφονται οι Βρετανοί αγοραστές

Σε Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία στρέφονται οι Βρετανοί αγοραστές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισπανία, Κύπρος και Πορτογαλία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν αναφορικά με τη ζήτηση για απόκτηση κατοικίας από Βρετανούς αγοραστές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αναφέρουν μεσιτικά γραφεία, σπεύδοντας να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία που έχει ενισχύσει την αγοραστική τους δύναμη, καθώς η βρετανική στερλίνα έχει ισχυροποιηθεί έναντι του ευρώ.

Ετσι, για παράδειγμα, στην Ισπανία μεγάλη έμφαση αναμένεται να δοθεί σε κατοικίες που δεν ξεπερνούν σε κόστος τις 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τοπικούς μεσίτες, σε πολλές περιοχές της Ισπανίας προσφέρονται τέτοιου είδους ευκαιρίες και μάλιστα πρόκειται για κατοικήσιμα κτίσματα, που δεν απαιτούν ιδιαίτερες επισκευές. Με 50.000 ευρώ αποκτά κανείς διαμέρισμα με τρία υπνοδωμάτια στο κέντρο πόλεων, ή ακόμα και ένα εξοχικό σε χωριό με έξι υπνοδωμάτια.

Αντίστοιχα, στην Κύπρο θα συναντήσει κανείς αρκετές περιπτώσεις ακινήτων που πωλούνται αντί 100.000 ευρώ περίπου. Τόσο θα κοστίσει π.χ. ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια στην πόλη της Πάφου και μάλιστα σε κτίριο με κοινόχρηστη πισίνα. Η πτώση των τιμών στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες το τελευταίο διάστημα, ιδίως στον κλάδο των εξοχικών κατοικιών, που εκ των πραγμάτων ενδιαφέρει τους Βρετανούς αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, οι τιμές στην Κύπρο δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών.

Οσον αφορά την αγορά της Πορτογαλίας, όπου οι τιμές δεν υποχώρησαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, παρά την οικονομική κρίση της χώρας, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν αρκετές εξοχικές κατοικίες σε τιμές της τάξεως των 150.000 ευρώ στην περιοχή του Αλγκάρβε. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο παραθεριστικό θέρετρο της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου με απευθείας πτήσεις προς πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Με 150.000 ευρώ αποκτά κανείς διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων με βεράντα και κήπο στην περιοχή του Πορτιμάο, ή κατοικία τριών υπνοδωματίων με πισίνα στο Αλμπουφέιρα.

Αν μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμα 200.000 ευρώ, αποκτά κανείς ακίνητο ακόμα και στις Βαλεαρίδες Νήσους. Στην Κόστα Μπιτς, διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων με άμεση πρόσβαση στην παραλία εκκινούν από τα 235.000 ευρώ, αν και οι περισσότερες κατοικίες είναι σαφώς ακριβότερες. Η ζήτηση άλλωστε είναι υψηλή σε νησιά όπως η Μαγιόρκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή