Αυξημένη ζήτηση για γραφεία στο Κίεβο

Αυξημένη ζήτηση για γραφεία στο Κίεβο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 174.000 τ.μ. επιφανειών γραφείων μισθώθηκαν στην αγορά γραφείων του Κιέβου της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του 2015, μέγεθος διπλάσιο από το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους, δείγμα της ανάκαμψης της τοπικής αγοράς και της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, μετά τα ταραχώδη χρόνια που προηγήθηκαν.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της DTZ, το συνολικό απόθεμα κτιρίων γραφείων ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 70.000 τ.μ. πέρυσι, αγγίζοντας πλέον το 1,8 εκατ. τ.μ. συνολικά. Η δε τάση αναφορικά με την προσφορά δεν προβλέπεται να διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα κατά το 2016, καθώς μέχρι σήμερα υπό κατασκευή βρίσκονται μόλις 31.000 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων.

Από την άλλη πλευρά, η ζήτηση από τις επιχειρήσεις κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών του έτους, όταν και μισθώθηκε σχεδόν το μισό των συνολικών επιφανειών του έτους.

Η δε καθαρή απορρόφηση γραφείων (υπολογίζοντας δηλαδή και τις αποχωρήσεις εταιρειών από χώρους γραφείων) άγγιξε τα 88.000 τ.μ. το 2015, μέγεθος που ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο από το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή