Εμπορικό κέντρο 745.000 τ.μ. στο Ντουμπάι

Εμπορικό κέντρο 745.000 τ.μ. στο Ντουμπάι

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης του Ντουμπάι να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο, του Mall of the World, όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας από επίσημα χείλη. Ωστόσο, είναι δεδομένο πλέον, όπως αναφέραμε και πρόσφατα από αυτές εδώ τις γραμμές, ότι το έργο θα κατασκευαστεί σε φάσεις, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το επενδυτικό ρίσκο. Αλλωστε, πρόκειται για μια επένδυση που, εφόσον αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου, θα απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 20 δισ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο θα καταλαμβάνει 745.000 τ.μ., ενώ θα συνοδεύεται από ένα θεματικό πάρκο, 100 ξενοδοχεία και συγκροτήματα επιπλωμένων διαμερισμάτων με 20.000 δωμάτια.

Η πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2020, όταν το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την έκθεση Expo και θα περιλαμβάνει περίπου το 25% των παραπάνω αναπτύξεων. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να προχωρήσει η σχετική επένδυση, καθώς θεωρείται σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σε μια περίοδο που αναζητούνται τρόποι για να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή