Πρόσωπα και πράγματα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δρομολογείται σχέδιο ενίσχυσης του κλάδου των logistics

Κινήσεις για την τόνωση του κλάδου των logistics που αναμένεται να έχουν άμεση επίπτωση και στην αγορά αποθηκευτικών κέντρων/ακινήτων δρομολογεί το αμέσως προσεχές διάστημα η υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη. Οπως ανέφερε η τελευταία στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής, που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας, αναμένονται προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς για την κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας, αλλά και την εξέταση κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες και «πράσινες» δράσεις στον συγκεκριμένο κλάδο. Παράλληλα, όπως ανέφερε και ο υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης, έως τον προσεχή Ιούλιο θα ετοιμαστεί ένα γενικό σχέδιο για τις μεταφορές (Master Plan), καθώς και ένα ειδικό σχέδιο για την εφοδιαστική αλυσίδα (Action Plan).

Μεταβίβαση των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού

Λύση στο χρόνιο ζήτημα της οριστικής μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους ενοίκους τους έδωσε πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, προχώρησε στον καθορισμό της χρεούμενης αξίας ανά τ.μ. στα 380,62 ευρώ/τ.μ. Το Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιήθηκε για τη στέγαση αθλητών, δημοσιογράφων και διοργανωτών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με αποτέλεσμα να ακολουθηθούν ποιοτικότερες προδιαγραφές, γεγονός που επέφερε υπερβάλλουσα δαπάνη τόσο για την κατασκευή του οικισμού όσο και για τη μετατροπή του σε κατοικίες για τη μεταολυμπιακή του χρήση. Ως εκ τούτου, δεν εφαρμόστηκε ο πάγιος τρόπος κοστολόγησης των κατοικιών που ισχύει για τους λοιπούς οικισμούς του πρώην ΟΕΚ.

Σε «συνταξιούχους» ο πύργος AXA Equitable της Ν. Υόρκης

Σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων ετών στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων των ΗΠΑ προχώρησε ο όμιλος της Calpers, που αποτελεί το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, ο όμιλος απέκτησε τον πύργο γραφείων AXA Equitable Center, ύψους 50 ορόφων, αντί ποσού της τάξεως του 1,7 δισ. ευρώ. Ο πύργος βρίσκεται στη διεύθυνση 787 της 7ης Λεωφόρου του Μανχάταν. Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, η Calpers εστιάζει πλέον στην απόκτηση ακινήτων που αποφέρουν εισόδημα, αποφεύγοντας την αγορά εκτάσεων με στόχο την ανάπτυξή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω συμφωνία αντιπροσωπεύει το 7% του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Calpers, δείγμα του μεγέθους της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή