Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται τα φορολογικά βάρη στο εισόδημα από ενοίκια

Σημαντική προβλέπεται η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των ιδιοκτητών που εκμεταλλεύονται ακίνητα, καθώς το σχετικό σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει αυξήσεις στις φορολογικές κλίμακες για τα εισοδήματα από ενοίκια. Ειδικότερα, ο συντελεστής 11% που ισχύει σήμερα για ετήσια εισοδήματα έως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15%. Αντίστοιχα, ο συντελεστής του 33% που εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα αυξηθεί σε 35%, ενώ εξετάζεται και η θέσπιση νέου συντελεστή από τα 40.000 ευρώ και πάνω, ο οποίος ενδεχομένως να κινείται από 40% έως 45%. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ. Οι ιδιοκτήτες μέσω της ΠΟΜΙΔΑ σχεδιάζουν σειρά συγκεντρώσεων και ενημέρωση σε μεγάλες πόλεις, που θα έχουν και χαρακτήρα αντίδρασης στις νέες επιβαρύνσεις.

Λιγότερες πισίνες από τον μέσο όρο της Ευρώπης στην Ελλάδα

Πάνω από 75.000 είναι οι ιδιωτικές πισίνες (και 20.000 οι επαγγελματικές) που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, παρότι η Ελλάδα αποτελεί μια κατεξοχήν τουριστική αγορά, όπου η διείσδυση θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, το ποσοστό αναλογικά με τον πληθυσμό δεν ξεπερνά το 0,68%, έναντι 1,32% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ, στην Ευρώπη υπάρχουν εγκατεστημένες 5 εκατ. πισίνες, με μεγαλύτερες αγορές τη Γαλλία (1,7 εκατ.), την Ισπανία (1,3 εκατ.).

Ο κλάδος ζητεί την εκλογίκευση του φορολογικού καθεστώς για τους ιδιοκτήτες, την πιστοποίησης συντηρητών πισίνας, καθώς και την εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Στον όμιλο Al Habtoor πέρασε το Hotel Imperial στη Βιέννη

Στον όμιλο Al Habtoor Group από το Ντουμπάι ανήκει πλέον ένα από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της Βιέννης, το Hotel Imperial. Η Starwood Hotels & Resorts προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην πώληση του ξενοδοχείου αντί τιμήματος της τάξεως των 71,5 εκατ. ευρώ, αν και το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μέλος της Luxury Collection αλυσίδας ξενοδοχείων της Starwood. Το ξενοδοχείο των 138 δωματίων είναι από τα πλέον γνωστά στην αυστριακή πρωτεύουσα, καθώς λειτουργεί από το 1873 πλησίον ενός από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης, της Kaerntner Strasse. Μεταξύ των επώνυμων φιλοξενουμένων του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και η καλλιτέχνις Μαντόνα, ενώ πέρσι εκεί φιλοξενήθηκαν και οι συνομιλίες μεταξύ 17 κρατών για το ζήτημα του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή