Δεν χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα ακίνητα της Σιγκαπούρης

Δεν χαλαρώνουν οι περιορισμοί στα ακίνητα της Σιγκαπούρης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόωρη θεωρούν οποιαδήποτε κίνηση χαλάρωσης των περιορισμών στην αγορά κατοικίας οι αρμόδιες αρχές στη Σιγκαπούρη, παρά το γεγονός ότι οι τιμές υποχωρούν για εννέα διαδοχικά τρίμηνα. Σε πρόσφατες δηλώσεις τους, κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην αγορά, αλλά δεν θεωρούν ότι ακόμη είναι ώριμες οι συνθήκες για να αλλάξουν κάτι στην αγορά, φοβούμενοι άμεση άνοδο και επαναφορά του κινδύνου για «φούσκα» στην αγορά.

Τα μέτρα περιορισμού της ανόδου των τιμών εγκαινιάστηκαν το 2009, προκειμένου να μειώσουν τη ζήτηση από αγοραστές από το εξωτερικό, που είχαν στραφεί στην κτηματαγορά της Σιγκαπούρης λόγω των χαμηλών επιτοκίων. Εκτοτε, οι τιμές έχουν υποχωρήσει μεν, αλλά παραμένουν σε επίπεδο 50% πιο πάνω του υψηλότερου σημείου, στο οποίο είχαν βρεθεί την περίοδο 2008-2009. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται υψηλότερο τέλος χαρτοσήμου κατά τις αγορές ακινήτων, αλλά και η επιβολή ανώτατου ορίου δανειοδότησης, ώστε η δόση αποπληρωμής ενός στεγαστικού δανείου να μην ξεπερνά το 60% του μηνιαίου εισοδήματος του δανειολήπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή