Δημοφιλέστερη αγορά αναμένεται η γερμανική φέτος

Δημοφιλέστερη αγορά αναμένεται η γερμανική φέτος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία αναμένεται να αποτελέσει φέτος τη δημοφιλέστερη αγορά για τους επενδυτές ακινήτων στην Ευρώπη, «εκθρονίζοντας» τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία κατείχε την πρωτοκαθεδρία τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων CBRE, με τη συμμετοχή 423 θεσμικών επενδυτών. Βάσει της έρευνας, το 17% των επενδυτών θεωρεί ότι η Γερμανία είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός στην Ευρώπη για την απόκτηση ακινήτων, ενώ ακολούθησε με 15% η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία είχε συγκεντρώσει το 31% των προτιμήσεων στην αντίστοιχη περυσινή έρευνα, δείγμα ότι ίσως έχει χάσει μέρος της αίγλης της, ως αποτέλεσμα των πολύ υψηλών τιμών, της επιφυλακτικότητας που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών, αναφορικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Στον αντίποδα, η Γερμανία έχει αποκτήσει πρόσθετη δημοφιλία, καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για περισσότερες επιλογές σε ολοένα και περισσότερες πόλεις της χώρας, αναζητώντας υψηλότερες αποδόσεις. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τις αγορές ακινήτων της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, όπου προσφέρονται υψηλές αποδόσεις. Πάντως, το Λονδίνο παρέμεινε η δημοφιλέστερη ευρωπαϊκή πόλη για την απόκτηση ακινήτων, καθώς διατηρεί τον χαρακτήρα ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου απέναντι σε χρηματοπιστωτικούς κινδύνους, με τις αποδόσεις να παραμένουν ελκυστικότερες σε σχέση με άλλες επενδυτικές επιλογές, όπως τα ομόλογα. Ως εκ τούτου, η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί την πρώτη «στάση» των επενδυτών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, που πραγματοποιούν τις πρώτες τους κινήσεις στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, εκτός των χωρών προέλευσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή