Κίνητρα για απόκτηση κατοικίας στη Σ. Αραβία

Κίνητρα για απόκτηση κατοικίας στη Σ. Αραβία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιταχύνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες στεγαστικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις των αρμόδιων φορέων, το υπουργείο Στέγασης σχεδιάζει τη σύσταση δημόσιας εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί κι ένα επενδυτικό fund που θα χορηγεί εγγυήσεις στεγαστικών δανείων, ώστε να δοθούν πρόσθετα κίνητρα στις τράπεζες για την αύξηση των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων.

Στόχος είναι να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες, καθώς υπολογίζεται ότι η Σ. Αραβία θα χρειαστεί πάνω από 1,5 εκατ. νέες κατοικίες προκειμένου να στεγάσει τις νέες οικογένειες, που σήμερα στερούνται τη δυνατότητα απόκτησης κατοικίας. Ηδη, ένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται, προκειμένου να αυξηθεί η προσφορά, είναι η επιβολή φορολογίας στους κατόχους κενών οικοπέδων, που δεν τα αξιοποιούν για την ανέγερση ακινήτων.

Η νέα εταιρεία που θα συσταθεί πρόκειται να προσφέρει οικόπεδα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου εκείνες να κατασκευάζουν κατοικίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή