Στα 392,6 δισ. τα κεφάλαια που αναζητούν ευκαιρίες

Στα 392,6 δισ. τα κεφάλαια που αναζητούν ευκαιρίες

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα κεφάλαια της τάξεως των 392,6 δισ. ευρώ συγκεντρώθηκαν το 2015, προκειμένου να στοχεύσουν στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ακινήτων κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών κι ετών. Αυτό αναφέρει έρευνα της Cushman & Wakefield, τονίζοντας ότι η ροή κεφαλαίων είναι πλέον ανεμπόδιστη, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε παγκόσμια βάση πλέον, χωρίς κάποιον περιορισμό.

Πάντως, παρότι η επενδυτική δραστηριότητα σε ορισμένες αγορές προσεγγίζει ιστορικά υψηλά επίπεδα, ο ρυθμός συγκέντρωσης νέων κεφαλαίων καταγράφει σημαντική επιβράδυνση. Συγκεκριμένα, η ετήσια αύξηση το 2015 δεν ξεπέρασε το 3%, τη στιγμή που το 2014 τα σχετικά κεφάλαια είχαν αυξηθεί με το εντυπωσιακό 21%, επίδοση που εν πολλοίς είχε ευθεία αντανάκλαση στην πορεία της επενδυτικής δραστηριότητας πέρυσι, καθώς σημειώθηκε σημαντική άνοδος σε πληθώρα αγορών.

Στην ανάλυσή της, η Cushman & Wakefield επισημαίνει ότι τη μεγαλύτερη άνοδο το 2015 σημείωσαν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς συνολικά διατέθηκαν 131 δισ. δολάρια (115 δισ. ευρώ) 8% περισσότερα από το 2014. Κύριος λόγος για την άνοδο αυτή ήταν η ολοκλήρωση της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων από μια σειρά funds ακινήτων. Πάντως, η περιοχή εξακολουθεί να συγκεντρώνει τα λιγότερα κεφάλαια για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην τοπική αγορά ακινήτων, παρότι τόσο η γεωγραφική ζώνη της Αμερικής όσο και εκείνη της Ευρώπης είδαν τα διαθέσιμα κεφάλαια να ενισχύονται κατά μόλις 2%. Στην Ευρώπη, τα νέα επενδυτικά κεφάλαια που αντλήθηκαν το 2015 άγγιξαν τα 125,5 δισ. ευρώ, ενώ στην Αμερική, το αντίστοιχο ποσό ανήλθε στα 149 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή