Το 40% των θεσμικών επιλέγει ακίνητα με βάση το «πράσινο» αποτύπωμά τους

Το 40% των θεσμικών επιλέγει ακίνητα με βάση το «πράσινο» αποτύπωμά τους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν το 40% των θεσμικών επενδυτών επιλέγει ακίνητα με βάση το «πράσινο» αποτύπωμά τους, αναφέρει σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η CBRE μεταξύ επιλεγμένων θεσμικών επενδυτών (π.χ. συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικοί όμιλοι, τράπεζες και κρατικά επενδυτικά funds) που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Συγκεκριμένα, το 39% των επενδυτών δήλωσε ότι θεωρεί καθοριστικό για την επιλογή ενός ακινήτου τον βιώσιμο χαρακτήρα του. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η εν λόγω παράμετρος λαμβάνεται πλέον υπόψη (σε διάφορες βαθμίδες σημασίας) από το 89% των επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Λιγότερο σημαντικός είναι ο βιώσιμος χαρακτήρας ενός ακινήτου από τους επενδυτές που έχουν πιο βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, όπως τα private equity, καθώς μόλις το 14% των συγκεκριμένων επενδυτών θεωρεί σημαντικό το να είναι το ακίνητο που θα αποκτήσουν φιλικό προς το περιβάλλον. Αντίστοιχα, μεταξύ των συμπερασμάτων της έρευνας είναι και το ότι οι Ευρωπαίοι θεσμικοί επενδυτές αποδίδουν μεγαλύτερη σημασία στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των ακινήτων, σε σύγκριση με τους επενδυτές από άλλες περιοχές του κόσμου. Παράλληλα, 48% των επενδυτών ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους σε ακίνητα του είδους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή