Πρόσωπα και πράγματα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο όσοι αποκρύψουν μέρος της ακίνητης περιουσίας τους

Στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών αναμένεται να βρεθούν σύντομα όσοι ιδιοκτήτες έχουν σπεύσει να αποκρύψουν μέρος ή ακόμα και το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή ΕΝΦΙΑ και τεκμηρίων διαβίωσης. Οπως προκύπτει από το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας για την πρώτη αξιολόγηση του μνημονίου, που υπεγράφη τον προηγούμενο Ιούλιο, περιλαμβάνεται η πρόβλεψη για τη δημιουργία ειδικού προγράμματος διασταυρώσεων μεταξύ του κτηματολογίου και της εφαρμογής περιουσιολογίου Ε9 του υπουργείου Οικονομικών. Επί της ουσίας θα γίνονται διασταυρώσεις μεταξύ των στοιχείων κτηματογράφησης και των στοιχείων των δηλώσεων ακινήτων Ε9. Αναφορικά με τα ακίνητα που κατέχουν Ελληνες στο εξωτερικό, το οικονομικό επιτελείο θα στείλει αίτημα σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ώστε να δώσουν στοιχεία για τα ακίνητα που αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ακίνητο στην Πάτρα πωλεί η Trastor ΑΕΕΑΠ

Κέρδος της τάξεως των 46.000 ευρώ, το οποίο προβλέπεται να εγγραφεί στα αποτελέσματά της κατά το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να καταγράψει η Trastor ΑΕΕΑΠ από την πώληση ενός ακόμα πρατηρίου καυσίμων του χαρτοφυλακίου της. Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στην περιοχή μέση Αγυιά, ή Κούρτεσι στην Πάτρα. Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την πώληση του ακινήτου αντί συνολικού τιμήματος της τάξεως των 700.000 ευρώ, με την αξία του ακινήτου στο τέλος του 2015 να έχει αποτιμηθεί αντί 654.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στη σταδιακή πώληση των πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επικεντρωθεί στις κύριες κατηγορίες ακινήτων, όπως τα κτίρια γραφείων και τα εμπορικά καταστήματα.

Νέος φορέας θα επενδύσει 1,7 δισ. στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Τουλάχιστον 4.000 κατοικίες πρόκειται να μισθωθούν σε ιδιώτες από το νέο επενδυτικό σχήμα που δημιούργησαν οι όμιλοι APG, Qatari Diar και Delancey. Αντικείμενο του νέου φορέα είναι η αγορά της Μεγ. Βρετανίας, όπου σχεδιάζονται επενδύσεις 1,7 δισ. ευρώ, με στόχο τις ενοικιάσεις κατοικιών. Αρχικά, θα νοικιαστούν τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στο ανατολικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού Stratford που απέκτησε το 2011 το επενδυτικό fund Qatari Diar. Επίσης, το σχήμα θα εκμεταλλεύεται και τα υπό κατασκευήν διαμερίσματα στα συγκροτήματα Elephant και Castle που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο στο νότιο Λονδίνο. Συνολικά 1.500 διαμερίσματα είναι κατασκευασμένα και μισθωμένα σε μεγάλο ποσοστό, επιπλέον 1.000 ακίνητα βρίσκονται υπό κατασκευήν και επιπλέον 1.500 βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή