Οι Κινέζοι αύξησαν τις επενδύσεις τους στις αγορές της Αυστραλίας και του Καναδά

Οι Κινέζοι αύξησαν τις επενδύσεις τους στις αγορές της Αυστραλίας και του Καναδά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα «δίχτυα» τους στην παγκόσμια αγορά ακινήτων και δη των κατοικιών έχουν απλώσει Κινέζοι επενδυτές. Μεταξύ των χωρών που γίνονται αποδέκτες κινεζικών κεφαλαίων περιλαμβάνονται η Αυστραλία και ο Καναδάς. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι Κινέζοι διπλασίασαν τις επενδύσεις τους στην αγορά κατοικίας και επαγγελματικών ακινήτων της Αυστραλίας την περίοδο Ιουνίου 2014 – Ιουνίου 2015, δαπανώντας κεφάλαια της τάξεως των 18,4 δισ. δολαρίων (16,3 δισ. ευρώ), ποσό διπλάσιο σε σχέση με το 12μηνο που προηγήθηκε και τετραπλάσιο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Εν ολίγοις, οι Κινέζοι διπλασιάζουν τα κεφάλαια που τοποθετούν στην αγορά ακινήτων της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Η εισροή αυτή έχει αυξήσει τις τιμές των κατοικιών της χώρας κατά 55% τα τελευταία επτά χρόνια.

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην αγορά ακινήτων του Καναδά. Σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Juwai, η ζήτηση από Κινέζους αγοραστές αυξήθηκε κατά 134% στη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η άνοδος αυτή εκτιμάται ότι αντανακλά την προσπάθεια πολλών Κινέζων επενδυτών να μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό, εν μέσω της ασταθούς πορείας της οικονομίας και της κεφαλαιαγοράς της χώρας. Στον Καναδά, το ενδιαφέρον αφορά κυρίως τις πόλεις Βανκούβερ και Τορόντο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή