Σύντομα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας για να ξεμπλοκάρει η επένδυση στην Αφάντου

Την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την επένδυση για την ανάπτυξη της έκτασης της Αφάντου στη Ρόδο αναμένει εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος τόνισε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα με την αρχαιολογία και ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των επενδυτών για την υπογραφή μνημονίου, που να περιλαμβάνει «την προστασία του αρχαιολογικού χώρου». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ. Πάντως, σε αντίστοιχη τοποθέτησή του, ο υπ. Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έρευνα στον χώρο με τη μέθοδο του σκαναρίσματος, ώστε να διαπιστωθεί αν πραγματικά υπάρχουν αρχαία και αν δεν υπάρχουν, να μπορέσει να προχωρήσει η επένδυση. «Αν σε κάποια σημεία εντοπιστούν αρχαία, να δούμε πώς μπορούν αυτά να αξιοποιηθούν και να υπάρξει μια υπέρβαση του προβλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, εκτιμώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει επιλυθεί το ζήτημα. Με τη σειρά του, ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες εκκρεμείς υποθέσεις επενδύσεων ακινήτων του Ταμείου, επισημαίνοντας ότι εντός του επόμενου μήνα αναμένονται οι υπογραφές για την τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, οι επενδυτές συμφώνησαν να καταβάλουν το συμφωνηθέν τίμημα και να δημιουργήσουν 13 πολυτελείς βίλες. Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί έως το τέλος Ιουλίου.

Προστασία καταναλωτών

Με δύο χρόνια και τέσσερις μήνες καθυστέρηση, παίρνει τον δρόμο της ενσωμάτωσης στην εθνική νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2014/17/ΕΕ μέσω της οποίας επιδιώκεται υψηλότερο επίπεδο προστασίας για τους καταναλωτές που συνάπτουν συμβάσεις πίστωσης για ακίνητα που προορίζονται για κατοικία. Στο σχέδιο νόμου που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 24 Μαΐου, προβλέπεται η υποχρέωση να πραγματοποιείται αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας του καταναλωτή πριν από τη χορήγηση πίστωσης, καθιερώνονται συγκεκριμένες υποχρεώσεις για τους πιστωτικούς φορείς/μεσίτες πιστώσεων, ενώ υπάρχει πρόνοια και για την εκπαίδευση των καταναλωτών σε ό,τι αφορά τον υπεύθυνο δανεισμό και τη διαχείριση χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή