Πρόσωπα και πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως τις 29 Ιουλίου οι προσφορές για το ακίνητο στο Ποσείδι

Για τις 29 Ιουλίου μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για την αξιοποίηση ακινήτου στη θέση Ποσείδι Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την επανεκκίνηση του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος είχε ανασταλεί στις 17 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 205.016 τ.μ. και αποτελεί τμήμα του ακινήτου «Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας», συνολικής επιφάνειας περίπου 293.870 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Ποσείδι», στην περιοχή Καλάνδρας Χαλκιδικής. Ο διαγωνισμός αξιοποίησης του ακινήτου είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014, ωστόσο τόσο οι πολιτικές εξελίξεις όσο και η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος οδήγησαν σε αλλεπάλληλες αναβολές την ολοκλήρωσή του.

Σε πτώση ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στις κατασκευές

Σημαντική πτώση σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κατασκευαστικό κλάδο, κατά τον Απρίλιο, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΟΒΕ, υποχώρησε σημαντικά στις 57,5 μονάδες, έναντι 65,8 μονάδων τον αμέσως προηγούμενο μήνα, παραμένοντας χαμηλότερα ακόμα και σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, όταν είχε διαμορφωθεί σε 59,7 μονάδες. Η μείωση των προβλέψεων στις κατασκευές προήλθε, κατ’ αρχάς, από την πτώση των προσδοκιών στο σύνολο των ιδιωτικών κατασκευών (Απρ. 2016: 71,7, Μάρτ. 2016: 94,9), ενώ μερίδιο στην πτώση είχε και η κάμψη των προσδοκιών στις κατασκευές «Λοιπών Ιδιωτικών Κτιρίων» (Απρ. 2016: 71,4, Μάρτ. 2016: 96,8). Στον αντίποδα, οι προσδοκίες στις κατασκευές κατοικιών αυξήθηκαν σημαντικά (Απρ. 2016: 53,1, Μάρτ. 2016: 24,7).

Στον όμιλο Olayan πωλήθηκε το Sony Building στο Μανχάταν

Πάνω από 1,25 δισ. ευρώ αναμένεται να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες του πύργου γραφείων Sony Building, που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τους ιδιώτες επενδυτές Τζόζεφ Τσέτριτ και Ντέιβιντ Μπίστρισερ, οι οποίοι εγκατέλειψαν την αρχική σκέψη να μετατρέψουν το κτίριο γραφείων σε υπερπολυτελείς κατοικίες, προτιμώντας εντέλει να το πωλήσουν σε μια ομάδα επενδυτών, των οποίων ηγείται ο όμιλος Olayan από τη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Αμερικανοί επενδυτές είχαν αποκτήσει το κτίριο, που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Sony στις ΗΠΑ, από τον ίδιο τον ιαπωνικό όμιλο, το 2013, καταβάλλοντας το ποσό των 950 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ιδιοκτήτες αναμένεται να διατηρήσουν τη χρήση γραφείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή