Σύντομα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθοδικά η οικοδομική δραστηριότητα

Σε πτωτική τροχιά έχει επανέλθει η κατασκευαστική δραστηριότητα στον οικοδομικό κλάδο, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με αυτά, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 13,9% σε ετήσια βάση τον φετινό Φεβρουάριο (με βάση την επιφάνεια), έναντι αύξησης κατά 37,6% που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2015 (σε σχέση με το 2014). Ωστόσο, με βάση τον όγκο, προκύπτει αύξηση κατά 8,3% τον φετινό Φεβρουάριο, έναντι αύξησης κατά 36,6% τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Η άνοδος αυτή του 2015 είχε προκύψει ως αποτέλεσμα αδειών για την κατασκευή γεωργικών αποθηκών και ξενοδοχειακής μονάδας στην κεντρική μονάδα. Σε επίπεδο διμήνου (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 14,3% στην επιφάνεια, έναντι αύξησης κατά 23,9% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης, με βάση τον όγκο, προκύπτει άνοδος κατά 2,9%, έναντι αύξησης κατά 25,4% κατά το περυσινό πρώτο δίμηνο. Σε όρους αριθμού αδειών, η ιδιωτική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 15,5% κατά το πρώτο δίμηνο, έναντι αύξησης κατά 2,8% στην αντίστοιχη περίοδο του 2015, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αδειών να περιοριστεί σε 1.628.

Ανάπλαση περιοχής του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Το ζήτημα της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας καλούνται να επιλύσουν τις επόμενες εβδομάδες οι αρμόδιοι φορείς, καθώς η εικόνα εγκατάλειψης που καταγράφεται και οι ζημιές στις εγκαταστάσεις συντελούν στη γενικότερη υποβάθμιση ενός παραθαλάσσιου σημείου που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε διεθνή υπερτοπικό πόλο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, το προσεχές διάστημα έχουν δρομολογηθεί επαφές μεταξύ της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο έχει περιέλθει η έκταση (χωρίς μάλιστα να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής της στο ελληνικό Δημόσιο), του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της διοίκησης του σταδίου. Στόχος είναι να βρεθεί μια λύση, με την Περιφέρεια να επισημαίνει ότι έχει ετοιμάσει σχέδιο έργου, ώστε να προχωρήσουν τουλάχιστον η καθαριότητα του χώρου και η αποκατάσταση των καταστροφών, προκειμένου το σημείο να είναι προσβάσιμο από το ευρύ κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή