Πτώση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πτώση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατήρηση της πτωτικής πορείας των τιμών των ακινήτων προβλέπει για την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P. Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και το ισχυρό δολάριο, με το οποίο είναι συνδεδεμένο το τοπικό νόμισμα, λειτουργούν ανασταλτικά για την τόνωση της ζήτησης. Επιπλέον, όμως, εκτιμάται ότι η αγορά ακινήτων θα δεχθεί πιέσεις λόγω της επιβράδυνσης των προσλήψεων και γενικότερα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην αγορά πετρελαίου.

Παρ’ όλα αυτά, η S&P θεωρεί ότι η αγορά ακινήτων των Εμιράτων θα μπορούσε να ευνοηθεί μακροπρόθεσμα από την αναστολή των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα στην Ρωσία και στο Ιράν, λόγω της ύπαρξης πολλών πιθανών αγοραστών από τις εν λόγω χώρες. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων θα μπορούσαν να απορροφήσουν συνολική μείωση 10% των τιμών των κατοικιών, χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά οι αποτιμήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή