Σύντομα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κεφαλαίου 10,5 εκατ. δρομολογεί η ICI ΑΕΕΑΠ

Τις διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ δρομολογεί για τις προσεχείς εβδομάδες η διοίκηση της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ (ICI), μιας από τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία που βρίσκονται εκτός χρηματιστηρίου. Η αύξηση κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση και στόχος είναι η ενίσχυση της διασποράς, ώστε να καταστεί εφικτή η είσοδος στο Χ.Α., χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία της δημόσιας εγγραφής. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη λάβει δύο διετείς παρατάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκειμένου να εισάγει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο, όπως ορίζει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ, με την τελευταία προθεσμία να λήγει τον Μάρτιο του 2017. Υπενθυμίζεται ότι η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας ανέρχεται σε 54 εκατ. ευρώ, ενώ κατά το 2015 εμφάνισε κέρδη της τάξεως των 8,2 εκατ. ευρώ. Η ICI ΑΕΕΑΠ ελέγχεται κατά 95,24% από την Ajolico Trading Limited, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τον κ. Αριστείδη Χαλικιά και τις Ελένη Χαλικιά και Παναγιώτα Χαλικιά, ομογενείς επενδυτές από τις ΗΠΑ.

Απόσυρση του σχεδίου για τα υποθηκοφυλακεία ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ

Την απόσυρση του σχεδίου νόμου που αφορά την αναμόρφωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα. Ειδικότερα, η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει την κατάργηση όλων των τοπικών άμισθων υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία ενός και μόνο έμμισθου υποθηκοφυλακείου ανά νομό, εκτός από την Αττική, όπου θα υπάρχουν τρία υποθηκοφυλακεία, ένα στην Αθήνα (για περίπου 2 εκατ. πολίτες), ένα στο Περιστέρι και ένα στο Κορωπί, αμφότερα εκ των οποίων υπεύθυνα για 1 εκατ. πολίτες έκαστο. Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, στα νέα υποθηκοφυλακεία θα υπηρετούν μόνο 700 υπάλληλοι. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, «θα αποστερήσει τους κατοίκους όλων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών από κάθε πρόσβαση και εξυπηρέτησή τους σχετικά με την ιδιοκτησία τους, ενώ παράλληλα θα σωρεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιους αποθηκευτικούς χώρους εκατομμύρια βιβλία και συμβόλαια χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα ελέγχου και ενημέρωσης των στοιχείων τους». Επίσης, η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο θα καταστήσει άκρως δυσχερείς έως και ανέφικτες τις αγοραπωλησίες και τις εγγραφές βαρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή