Με 2 στόχους το νέο εμπορικό στην Κάντζα

Με 2 στόχους το νέο εμπορικό στην Κάντζα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αξιοποίηση, μεταξύ άλλων, και της αύξησης των ξένων επισκεπτών στην περιοχή της Αττικής, τα τελευταία χρόνια, προσανατολίζεται η διοίκηση της REDS, όσον αφορά στη διαμόρφωση της τελικής μορφής που θα λάβει το επενδυτικό σχέδιο του νέου υπερτοπικού εμπορικού κέντρου που δρομολογεί στην περιοχή της Κάντζας (Κτήμα Καμπά), σε έκταση 315 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης Γιάννη Μωραΐτη, η γειτνίαση του ακινήτου με το αεροδρόμιο αλλά και το γεγονός της ύπαρξης μέσου σταθερής τροχιάς, μέσω του σταθμού του Προαστιακού, είναι προφανές ότι λειτουργούν υπέρ μιας τέτοιας προσέγγισης.

Οπως αναφέρει ο κ. Μωραΐτης: «Από τη στιγμή που υπάρχει ένα μέσο σταθερής τροχιάς, είναι προφανές ότι θα επιδιώξουμε να προσελκύσουμε και τους τουρίστες που θα θελήσουν να κάνουν μία στάση πριν φύγουν από την χώρα, όπως συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου». Σε κάθε περίπτωση, στόχος της REDS είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο εμπορίου που δεν θα έχει καμία σχέση με τα μέχρι σήμερα αναπτυγμένα εμπορικά κέντρα.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα κατορθώσουμε είναι να υδροκεφαλίσουμε την αγορά, στερώντας έσοδα τόσο από εμάς όσο και από τους ανταγωνιστές μας», τονίζει ο κ. Μωραΐτης. Αυτήν την περίοδο το επιτελείο της REDS οριστικοποιεί το σχετικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εμπορικό κέντρο θα προσφέρει οικοδομήσιμη επιφάνεια 89.000 τ.μ., εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση. Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως και με τον τζίρο να υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ σε 12μηνη βάση.

Η διοίκηση της REDS αναζητά στρατηγικούς επενδυτές που θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της έκτασης, ωστόσο το πιθανότερο είναι οι σχετικές εξελίξεις να «τρέξουν» ταχύτερα μετά τη λήψη των οικοδομικών αδειών, όταν και η εταιρεία θα βρίσκεται σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση και θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει υψηλότερο τίμημα.

Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι είναι εφικτή η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ένταξη στο σχέδιο πόλης της έκτασης του κέντρου, πριν από το τέλος του έτους, ενώ θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος που θα κυρωθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν συνεχεία, το μόνο που θα απομένει θα είναι η λήψη των σχετικών οικοδομικών αδειών, με τον σημερινό σχεδιασμό να κάνει λόγο για έναρξη της λειτουργίας του νέου κέντρου εντός του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή