Ανοδικά οι τιμές ακινήτων στην Ιρλανδία

Ανοδικά οι τιμές ακινήτων στην Ιρλανδία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 5% σημείωσαν οι τιμές των κατοικιών στην Ιρλανδία στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2016, ενώ η άνοδος στο Δουβλίνο διαμορφώθηκε στο 3,6%. Σύμφωνα με έρευνα της MyHome, σε συνεργασία με την Davy, η προσφορά κατοικιών συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα οι τιμές να ακολουθούν ανοδική πορεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση της Μεγ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. πιθανώς να πλήξει βραχυπρόθεσμα τις προσδοκίες στην αγορά, ωστόσο μακροπρόθεσμα δεν προβλέπεται να έχει ιδιαίτερη επίδραση στην αγορά κατοικίας της Ιρλανδίας, τουλάχιστον για το τρέχον έτος.

Με βάση τα σχετικά στοιχεία, η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης στο σύνολο της χώρας διαμορφώνεται σε 231.000 ευρώ, ενώ στο Δουβλίνο η μέση τιμή είναι αισθητά υψηλότερη, καθώς ανέρχεται σε 326.000 ευρώ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η αύξηση σε σύγκριση με τους πρώτους τρεις μήνες του έτους είναι της τάξεως των 11.000 ευρώ. Συνολικά προς πώληση διατίθενται 23.520 ακίνητα, αριθμός που είναι 6,7% χαμηλότερος συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ παράλληλα πλησιάζει το ιστορικό χαμηλό της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή