Πρόσωπα και πράγματα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις για απαλλαγή φόρου από ανείσπρακτα ενοίκια

Μόνο για τα φυσικά πρόσωπα ισχύει η –υπό προϋποθέσεις– απαλλαγή από τη φορολόγηση για εισόδημα από ενοίκια που αποδεδειγμένα δεν έχουν εισπραχθεί. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος της ΓΓΔΕ που αφορά πρόσθετες διευκρινίσεις για την απαλλαγή από τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Σύμφωνα με αυτήν, δεν μπορούν να δηλωθούν ανείσπρακτα εισοδήματα από την εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας από φυσικά πρόσωπα, όταν τα εισοδήματα αυτά προέρχονται από αποζημίωση χρήσης ακινήτου, καθώς και από άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, δεν δικαιούνται την απαλλαγή για ανείσπρακτα εισοδήματα από ενοίκια ούτε οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα, εάν είναι επαγγελματίες και οι μισθώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

Η H&M ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στη Βέροια

Το πρώτο της κατάστημα στην πόλη της Βέροιας αναμένεται να ανοίξει στις 26 Αυγούστου η αλυσίδα H&M, η οποία συνεχίζει, με αυτόν τον τρόπο, το πλάνο επέκτασης των σημείων πώλησής της στην ελληνική αγορά, μετά την πρόσφατη προσθήκη ενός ακόμη καταστήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το νέο κατάστημα θα βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 53, που είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης της Μακεδονίας. Για τον λόγο αυτόν θα χρησιμοποιηθεί τριώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας 1.200 τ.μ., όπου θα περιλαμβάνεται όλη η γκάμα ρούχων της αλυσίδας. Σήμερα, η H&M λειτουργεί συνολικά 34 καταστήματα σε 13 πόλεις της Ελλάδας, και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα, Κόρινθο, Χανιά και Ηράκλειο.

10.000 ευρώ ετησίως δαπανούν οι Γάλλοι για ενεργειακή αναβάθμιση

Το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως δαπανούν κατά μέσον όρο τα γαλλικά νοικοκυριά προκειμένου να αναβαθμίσουν την ενεργειακή απόδοση των κατοικιών τους. Αυτό αναφέρει έρευνα του φορέα Adene, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων και ανακατασκευών των νοικοκυριών αφορά στην αντικατάσταση των παραθύρων με νέα και τη μόνωση των τοίχων. Το γαλλικό Δημόσιο επιχειρεί να παράσχει κίνητρα, καθώς προσφέρει μειωμένο ΦΠΑ για αγορά δομικών υλικών, έκπτωση στον φόρο εισοδήματος, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένα δαπανών, σχετικών με τέτοιες οικοδομικές εργασίες, ενώ προσφέρει και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο. Με τον τρόπο αυτό, το μέσο κόστος ανά κατοικία μπορεί να μειωθεί κατά 17%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή