180.000 τ.μ. νέων εμπορικών στη Μόσχα

180.000 τ.μ. νέων εμπορικών στη Μόσχα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερός παρέμεινε ο δείκτης διαθεσιμότητας των εμπορικών κέντρων στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του φετινού δεύτερου τριμήνου του έτους. Σύμφωνα με στοιχεία της Jones Lang LaSalle (JLL), στη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος προστέθηκαν συνολικά 180.000 τ.μ. νέων κέντρων, μέσω δύο νέων έργων που ολοκληρώθηκαν, του εμπορικού κέντρου Riviera (100.000 τ.μ.) και του Riga Mall των 80.000 τ.μ. Παρ’ όλα αυτά, συνολικά το φετινό πρώτο εξάμηνο, σημειώθηκε αισθητή πτώση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Πάντως, η JLL εκτιμά πως κατά το 2016 θα προστεθούν συνολικά 430.000 τ.μ. στην αγορά, επιφάνεια που είναι 24% μικρότερη σε σύγκριση με το 2015.

Ωστόσο, το ποσοστό των κενών καταστημάτων εντός των εμπορικών κέντρων παρέμεινε σταθερό στο 8% το δεύτερο τρίμηνο, παρά τη λειτουργία δύο νέων αναπτύξεων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι τόσο οι αλυσίδες λιανικής όσο και οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κέντρων έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή