Δύο συνταξιοδοτικά ταμεία της Ολλανδίας επένδυσαν 60 εκατ. στη συνοικία Red Light

Δύο συνταξιοδοτικά ταμεία της Ολλανδίας επένδυσαν 60 εκατ. στη συνοικία Red Light

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά κεφάλαια 60 εκατ. ευρώ επένδυσαν δύο συνταξιοδοτικά ταμεία της Ολλανδίας στην περίφημη συνοικία Red Light του Αμστερνταμ, που είναι γνωστή για τα καμπαρέ και τα ερωτικά καταστήματα. Ειδικότερα, τα κεφάλαια τοποθετήθηκαν στην κοινοπραξία 1012 Inc., που έχει αποκτήσει 133 ακίνητα στην περιοχή. Η εταιρεία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του δήμου του Αμστερνταμ, της εταιρείας κοινωνικής στέγασης Stadgenoot και πλέον δύο ταμείων και συγκεκριμένα του Landbouw (συνταξιούχοι αγρότες) και του ταμείου εργαζομένων της Rabobank.

Τα δύο ταμεία απέκτησαν συνολική συμμετοχή της τάξεως του 35% στο σχήμα, το οποίο έχει στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε μια ελκυστική γειτονιά κατοικίας, όπως επίσης και σε ζωντανό κόμβο λιανεμπορίου και φιλοξενίας δημιουργικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται κινήσεις αλλαγής του «μείγματος» των μισθωτών των ακινήτων της περιοχής, όπως επίσης και εκτεταμένες ανακαινίσεις και επισκευές των υφιστάμενων ακινήτων, ακόμη και αλλαγή χρήσης ορισμένων κτιρίων. Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, η 1012 Inc. στοχεύει στο να προσφέρει ετήσια μερισματική απόδοση της τάξεως του 4% στους μετόχους της, ενώ είναι πολύ πιθανή η προσθήκη και άλλων ακινήτων της ευρύτερης περιοχής στο άμεσο μέλλον. Ο δήμος του Αμστερνταμ παρουσιάζει τη συγκεκριμένη προσπάθεια ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας νέας στρατηγικής επενδύσεων στην αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή