Πρόσωπα και πράγματα

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΠΟΜΙΔΑ για τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων

Το ζήτημα της άδικης φορολόγησης των κατόχων ακινήτων στα μεγάλα αστικά κέντρα έναντι των οικοπεδούχων επανέφερε στο προσκήνιο εντός της εβδομάδoς η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων). Oπως τονίζεται, οι κάτοχοι εκτός σχεδίου ακινήτων που προορίζονται για ανοικοδόμηση, ιδίως δε όσων βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, έχουν πετύχει την επί της ουσίας εξαίρεσή τους από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς φορολογούνται με μόλις 1 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως. Την ίδια στιγμή, ο κάτοχος ενός πλήρως απαξιωμένου υπόγειου διαμερίσματος 60 – 70 τ.μ. σε μια υποβαθμισμένη συνοικία του κέντρου της Αθήνας καταβάλλει πολλαπλάσια χρήματα και από φέτος δεν έχει και δικαίωμα έκπτωσης 20% σε περίπτωση που το ακίνητό του είναι κενό/μη ηλεκτροδοτούμενο. «Είναι αυτό δίκαιη ανακατανομή των βαρών;» αναρωτιέται εύλογα η ΠΟΜΙΔΑ.

Στην κύρια αγορά του Χ.Α. η Intercontinental International

Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Intercontinental International ΑEEAΠ, στην κύρια Αγορά του Χ.Α., σηματοδοτώντας τη μοναδική φετινή νέα εισαγωγή στην κεφαλαιαγορά. Το ενημερωτικό δελτίο που είχε καταθέσει προ ολίγων εβδομάδων η εταιρεία έγινε δεκτό από την Επ. Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα να αναμένεται πλέον η προσθήκη μίας ακόμα εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στο «ταμπλό». Η ονομαστική αξία των 10.500.000 μετοχών που θα εισαχθούν έχει διαμορφωθεί σε 4 ευρώ/ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ελέγχεται από τον ομογενή Ελληνοαμερικανό επενδυτή κ. Αρ. Χαλικιά και συστάθηκε το 2013. Σήμερα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 54 εκατ. Κατά το 2015, τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 8,19 εκατ., έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το 2014.

Ανταγωνισμός στις πωλήσεις πολυτελών διαμερισμάτων στη Ν.Υ.

Ολο και πιο δημιουργικοί γίνονται οι πωλητές πολυτελών διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη, καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος σε μια αγορά όπου η ζήτηση έχει εμφανίσει σημάδια υποχώρησης. Στο πλαίσιο αυτό, η «λίστα» με τις παροχές των ακινήτων συνεχώς επεκτείνεται. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των παροχών στο υψηλότερο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων της πόλης, που διαθέτει τρεις επιμέρους ορόφους (12ος, 14ος και 16ος) από τους συνολικά 96, ώστε να ψυχαγωγήσει τους ενοίκους των 106 διαμερισμάτων που πωλούνται. Συνολικά, προσφέρονται 2.700 τ.μ. για τον σκοπό αυτό, περιλαμβάνοντας ένα υπερπολυτελές εστιατόριο, πισίνα, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αίθουσες προβολών και συνεδριακό κέντρο. Το φθηνότερο διαμέρισμα στο συγκρότημα, επιφάνειας 360 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια, κοστίζει 17,5 εκατ. δολ. (16 εκατ. ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή