Ανοδικά η απορρόφηση νέων γραφειακών χώρων στη Μαδρίτη

Ανοδικά η απορρόφηση νέων γραφειακών χώρων στη Μαδρίτη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο της τάξεως του 26% σημείωσε η απορρόφηση νέων γραφειακών χώρων στην αγορά της Μαδρίτης στην Ισπανία, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της BNP Paribas Real Estate, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους μισθώθηκαν γραφεία συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 τ.μ. ανά τρίμηνο για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Σε εξαμηνιαία βάση, στη Μαδρίτη μισθώθηκαν γραφειακοί χώροι της τάξεως των 219.500 τ.μ., μέγεθος αυξημένο κατά 14.000 τ.μ. σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η βελτίωση αυτή αποδίδεται στην τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Μαδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 110 νέες μισθωτήριες συμβάσεις κατά το φετινό δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί για έβδομο διαδοχικό τρίμηνο ο αριθμός των 100 συμφωνιών.

Πρόκειται για ιδιαίτερα θετικό σημάδι, που καταδεικνύει τη σταθερή βελτίωση της αγοράς γραφείων, δεδομένου ότι κατά την περίοδο 2009-2014, ο μέσος αριθμός νέων συμφωνιών ανά τρίμηνο δεν ξεπερνούσε τις 88. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί και οι μέσες τιμές των ενοικίων στις τέσσερις σημαντικότερες ζώνες της Μαδρίτης, με τη μέση άνοδο να διαμορφώνεται στο 13%, σε περίπου 15 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή