Ισχυρή αύξηση συναλλαγών στη Σουηδία

Ισχυρή αύξηση συναλλαγών στη Σουηδία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθαν οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων της Σκανδιναβίας κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, κυρίως λόγω του υψηλού επιπέδου των συναλλαγών στη Σουηδία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Pangea Property Partners, η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και αποτελεί το υψηλότερο ποσό που καταγράφεται για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μεγάλο μερίδιο στην άνοδο αυτή είχε η αγορά της Σουηδίας, όπου κατευθύνθηκαν συνολικά 10 δισ. ευρώ, ποσό που συνιστά άνοδο της τάξεως του 44% σε ετήσια βάση. Σημαντική άνοδος των συναλλαγών καταγράφηκε επίσης σε Φινλανδία και Δανία, ενώ στη Νορβηγία καταγράφηκε πτώση, κυρίως λόγω της πολύ υψηλής περυσινής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Pangea, το 31% των επενδυθέντων κεφαλαίων αφορούσαν κτίρια γραφείων, ενώ 27% τοποθετήθηκε στην αγορά κατοικίας. Αντίστοιχα, τα εμπορικά ακίνητα προσείλκυσαν το 20% των συναλλαγών, με το υπόλοιπο 10% να αφορά δημόσια ακίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή