Πρόσωπα και πράγματα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 458 ευρώ ο μέσος φόρος του ΕΝΦΙΑ φέτος

Στα 458 ευρώ υπολογίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) τον μέσο φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Ενόψει της ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, που αναμένεται να γίνει στα τέλη του μήνα, το ΕΒΕΠ εξέδωσε οδηγίες για την αποφυγή λαθών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδικαιολόγητα υψηλό ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, το ΕΒΕΠ αναφέρει ότι μία στις δύο επιχειρήσεις της χώρας θα κληθεί φέτος να πληρώσει φόρο για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τις οποίες ιδιοχρησιμοποιεί, ενώ έως και πέρυσι απαλλασσόταν. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Κορκίδης δήλωσε χθες πως «ο φετινός “εφιάλτης” του ΕΝΦΙΑ θα είναι επώδυνος για 2,25 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων (31%), λόγω της αύξησης των συντελεστών του φόρου.

Κονδύλια 56 εκατ. ευρώ στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Περισσότερα από 56 εκατ. ευρώ εξασφαλίστηκαν προς το παρόν και διατίθενται άμεσα για την αύξηση των δικαιούχων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Σε πρώτη φάση, η υπαγωγή στο εν λόγω πρόγραμμα αφορά 5.046 νοικοκυριά συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 56.462.314,33 ευρώ. Η υπαγωγή έγινε ανά περιφέρεια με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης. Από τις 22 Αυγούστου 2016 οι συνεργαζόμενες τράπεζες θα προβούν σε επικοινωνία με τους ωφελούμενους πολίτες για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Οι εν λόγω συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί εντός 45 ημερών από την ανωτέρω ημερομηνία. Σε διαφορετική περίπτωση, η αίτηση τίθεται αυτοδίκαια εκτός απόφασης υπαγωγής ώστε να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής σε επόμενες στη σειρά αιτήσεις.

26.000 επενδυτές 149 εθνικοτήτων στο Ντουμπάι το πρώτο εξάμηνο

Πάνω από 26.000 επενδυτές από συνολικά 149 εθνικότητες απέκτησαν κάποιο ακίνητο στο εμιράτο του Ντουμπάι κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου. Πρόκειται για μέγεθος που καταδεικνύει τον διεθνή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το εμιράτο. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Dubai Land Department, οι επενδυτές από την Ινδία κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων αγοραστών ακινήτων, καθώς το φετινό πρώτο εξάμηνο δαπάνησαν κεφάλαια 1,9 δισ. δολ., ακολουθούμενοι από τους Βρετανούς με 1,1 δισ. δολ. και τους Πακιστανούς, που τοποθέτησαν συνολικά κεφάλαια 863 εκατ. δολ. Μεταξύ των Αράβων επενδυτών ξεχωρίζουν οι Σαουδάραβες με 1,2 δισ., ακολουθούμενοι από τους Ιορδανούς με 413 εκατ., τους Αιγύπτιους με 374 εκατ. και τους επενδυτές από το Κουβέιτ με 331 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή