Πέφτουν οι τιμές σε Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι

Πέφτουν οι τιμές σε Ντουμπάι, Αμπου Ντάμπι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο η μείωση των τιμών στην αγορά κατοικίας του Ντουμπάι και του Αμπου Ντάμπι, καταγράφοντας πτώση 4% και 6% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Cavendish Maxwell, καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται, εν μέσω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, η αγορά ακινήτων επηρεάζεται αρνητικά.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τιμές αναμένεται να σταθεροποιηθούν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες, σε συνδυασμό με τη γιορτή του Ραμαζανιού, περιορίζουν την κινητικότητα και τις συναλλαγές στην αγορά, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται και ιδιαίτερες μεταβολές στις τιμές. Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι και οι τράπεζες είναι πιο επιφυλακτικές κατά την έγκριση νέων στεγαστικών δανείων, εντείνοντας έτσι την ύφεση στην αγορά κατοικίας. Μεγαλύτερο κίνδυνο σημαντικής πτώσης των τιμών στο άμεσο μέλλον και δη έως το τέλος του έτους εμφανίζει το Ντουμπάι, καθώς εκεί η προσφορά νέων κατοικιών είναι μεγαλύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή