Αύξηση 35% των επενδύσεων στην ιταλική αγορά το πρώτο εξάμηνο

Αύξηση 35% των επενδύσεων στην ιταλική αγορά το πρώτο εξάμηνο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 35% σημείωσαν οι επενδύσεις στην ιταλική αγορά ακινήτων το α’ εξάμηνο, αγγίζοντας τα 3,4 δισ. ευρώ. Οπως τονίζει σε σχετική έρευνά της η Savills, κύριος λόγος της σημαντικής αυτής ανόδου είναι η αύξηση των ξένων επενδύσεων, καθώς πάνω από το 50% των συναλλαγών (σε αξία) οφείλεται σε ξένα κεφάλαια. Μάλιστα, όπως καταγράφει η Savills, το 80% των ξένων επενδύσεων πραγματοποιήθηκε από επενδυτικά κεφάλαια με έδρα την Ευρώπη.

Στην ανάλυσή της, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων επισημαίνει ότι οι ευνοϊκές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά ενίσχυσαν την προσφορά ποιοτικών ακινήτων, καθώς ορισμένοι θεσμικοί επενδυτές επιλέγουν να ρευστοποιήσουν ακίνητα που αποκτήθηκαν φθηνότερα τα προηγούμενα χρόνια. Η ιταλική αγορά μόλις τώρα μοιάζει να ξεκινάει τον ανοδικό της κύκλο, με αποτέλεσμα αρκετοί ξένοι επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες, αφού βέβαια αξιολογήσουν τις προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, το 46% των επενδύσεων αφορούσε κτίρια γραφείων, ενώ ένα επιπλέον 26% αφορά εμπορικά ακίνητα, κυρίως με τη μορφή εμπορικών καταστημάτων στους δημοφιλείς δρόμους του Μιλάνου, της Ρώμης και της Φλωρεντίας. Μόνο η συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων προσείλκυσε επενδύσεις άνω των 500 εκατ. κατά το α’ εξάμηνο, αύξηση κατά 80% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή