Επένδυση 18 δισ. για ανάπτυξη συνοικίας στο Ντουμπάι σχεδιάζει το Εμιράτο

Επένδυση 18 δισ. για ανάπτυξη συνοικίας στο Ντουμπάι σχεδιάζει το Εμιράτο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη φάση ανάπτυξης μιας νέας συνοικίας στον κυρίως αυτοκινητόδρομο της πόλης του Ντουμπάι σχεδιάζει να ξεκινήσει εντός των προσεχών μηνών η τοπική κυβέρνηση, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης (σε πλήρη ανάπτυξη του έργου) θα είναι της τάξεως των 18 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει περίπου 3.000 νέες κατοικίες και 15 ξενοδοχεία, που θα απευθύνονται τόσο στους κατοίκους όσο και σε επισκέπτες. Ειδικότερα, θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση 18 κτίρια κατοικιών, 12 κτίρια γραφείων, 2.800 ξενοδοχειακά δωμάτια, ένα εμπορικό κέντρο κι ένα πάρκο.

Η νέα συνοικία θα ονομάζεται Τζουμεράια Σέντραλ και η κατασκευή της αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017, με το κόστος της αρχικής φάσης της ανάπτυξης να υπολογίζεται σε περίπου 6 δισ. ευρώ. Την ανάπτυξη του έργου έχει αναλάβει θυγατρική εταιρεία της κρατικά ελεγχόμενης Dubai Holding, που προς το παρόν δεν αποκαλύπτει το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου. Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη του έργου αναμένεται να συμβαδίζει με τις εκάστοτε ανάγκες της αγοράς και φυσικά, ρόλο στην τελική διαμόρφωση των χρήσεων και του εν γένει χαρακτήρα της νέας συνοικίας θα διαδραματίσουν και τα κεφάλαια που θα προσελκυσθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή