Ζήτηση για νεόδμητα διαμερίσματα στις Γαλλικές Αλπεις

Ζήτηση για νεόδμητα διαμερίσματα στις Γαλλικές Αλπεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαμηλά επιτόκια και οι νέες επενδύσεις αναβάθμισης των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων ωθούν προς τα πάνω τη ζήτηση και τις συναλλαγές στις Γαλλικές Αλπεις. Ωστόσο, πλέον στο επίκεντρο δεν βρίσκονται τα σαλέ, αλλά τα νεόδμητα διαμερίσματα, προς τα οποία κινούνται όλο και περισσότεροι αγοραστές, τόσο λόγω κόστους, όσο και λόγω παροχών, καθώς τα εν λόγω ακίνητα είναι ενταγμένα σε πολυτελή θέρετρα, με κάθε λογής υπηρεσίες και ανέσεις, που περιλαμβάνουν σπα, πισίνες, γυμναστήρια και άλλες συναφείς υποδομές. Επίσης, συχνά βρίσκονται πλησίον άλλων δημοφιλών προορισμών, όπως π.χ. υδροπάρκα, ή χιονοδρομικές εγκαταστάσεις με δυνατότητες φιλοξενίας ακόμα και νηπίων.

Ταυτόχρονα, οι αγοραστές προσελκύονται στις Γαλλικές Αλπεις και λόγω των νέων επενδύσεων. Για παράδειγμα, πριν από λίγους μήνες, οι αρχές του Μον Μπλαν ανακοίνωσαν ένα επενδυτικό πρόγραμμα 477 εκατ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί τα προσεχή 40 χρόνια και θα στοχεύσει στη συνεχή αναβάθμιση των αναβάσεων προς τις χιονοδρομικές πίστες (λιφτ), αλλά και τις ίδιες τις πίστες στο δημοφιλές Σαμονί. Αντίστοιχα, στο Βαλ Ντ’ Ισέρ, δαπανήθηκαν για τον ίδιο σκοπό 16 εκατ. ευρώ, με την πρόσθετη ανακαίνιση και των υφιστάμενων εστιατορίων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λα Τετ ντε Σολέζ, ακριβώς πάνω από την πόλη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, πέραν των παραπάνω, πλέον είναι πολύ εύκολο για τους περισσότερους αγοραστές να εξασφαλίσουν ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης, καθώς το μέσο επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο διάρκειας 15 ετών δεν ξεπερνά το 1,4%. Πάντως, όπως συμπληρώνουν, είναι ευκολότερη η λήψη ενός δανείου μικρής αξίας, καθώς οι τράπεζες προτιμούν να εγκρίνουν π.χ. 10 δάνεια αξίας 100.000 ευρώ έκαστο, παρά ένα μεμονωμένο δάνειο αξίας 1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή