Ανοδικά οι τιμές στις περισσότερες πόλεις της Γαλλίας

Ανοδικά οι τιμές στις περισσότερες πόλεις της Γαλλίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές των κατοικιών στις περισσότερες πόλεις της Γαλλίας, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Παρί-Ουέστ. Σύμφωνα με αυτήν, αύξηση καταγράφουν οι αξίες στο 80% των πόλεων της χώρας, αν και υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή. Η αγορά έχει αρχίσει να σημειώνει σημαντική βελτίωση από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά, τάση που προβλέπεται να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του έτους σηματοδοτώντας μια θετική χρονιά.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι κατοικίες στο Μπορντό με 7,1%, με αποτέλεσμα η εν λόγω πόλη να είναι πλέον η τέταρτη ακριβότερη στη Γαλλία, πίσω από το Παρίσι, τη Νίκαια και τη Λυών. Η μέση τιμή πώλησης κατοικιών στο Μπορντό αγγίζει πλέον τις 3.570 ευρώ/τ.μ., έναντι 3.292 ευρώ/τ.μ. που είναι ο μέσος όρος στο σύνολο της χώρας. Σημαντική αύξηση τιμών καταγράφουν φέτος το Στρασβούργο και η Τουλούζη με 4%, ενώ έπεται η Νίκαια, όπου οι αξίες των κατοικιών έχουν ενισχυθεί κατά 3,9%. Στη Λυών, η φετινή άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,9%, ενώ στο Παρίσι, οι αξίες αυξήθηκαν κατά 1,2%. Στον αντίποδα, σταθεροποιητικά έχουν κινηθεί οι τιμές στη Μασσαλία, ενώ πτώση που κυμαίνεται από 3% έως 5% καταγράφουν πόλεις όπως η Ρεν, η Γκρενόμπλ και η Μπεσανσόν.

Θετικά είναι, πάντως, τα μηνύματα και για τις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου, καθώς, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, οι ενάρξεις νέων οικοδομών ανήλθαν στο 18,7% κατά τη διάρκεια του φετινού δεύτερου τριμήνου, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, άνοδο σημειώνουν και οι κατοικίες που διατίθενται προς πώληση, με την προσφορά να αυξάνεται κατά 24,2%. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με σχετική έρευνα του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας, η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ενταθεί ο ρυθμός ανέγερσης νέων κατοικιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή