Μεγάλη ζήτηση κατοικιών στη Σουηδία

Μεγάλη ζήτηση κατοικιών στη Σουηδία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο αναμένεται να αγγίξει η αξία των συναλλαγών στην αγορά κατοικίας της Σουηδίας κατά το τρέχον έτος, ενώ η υψηλή ζήτηση και η έλλειψη επαρκούς αριθμού κατοικιών στις μεγάλες πόλεις, ωθούν τις τιμές προς τα πάνω. Σε σχετική της ανάλυση, η εταιρεία Newsec εκτιμά ότι φέτος, οι αγοραπωλησίες κατοικιών θα κυμανθούν μεταξύ 18,7 και 19,8 δισ. ευρώ, με την άνοδο να αποδίδεται και στην αύξηση του πληθυσμού, αλλά και στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι κινούνται για την απόκτηση κατοικιών κοντά στο κέντρο των πόλεων, γεγονός που οδηγεί σε αυξήσεις τιμών, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού κατοικιών.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, πολύ σύντομα, είναι πιθανό τα υφιστάμενα κτίρια γραφείων που βρίσκονται στο κέντρο των μεγάλων πόλεων της σκανδιναβικής χώρας, να αρχίσουν να μετατρέπονται σε κτίρια κατοικιών, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της ζήτησης. Για παράδειγμα, στη Στοκχόλμη, οι τοπικές αρχές έχουν θέσει ως στόχο την προσθήκη 140.000 νέων κατοικιών έως το 2030, εκ των οποίων περί τις 37.000 στο κέντρο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή