Η εμπορική αναγέννηση της Ερμού

Η εμπορική αναγέννηση της Ερμού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλο έλξης αλυσίδων αναδεικνύονται εκ νέου η πλατεία Συντάγματος και η οδός Ερμού, καθώς συνεχίζεται η έλευση νέων ομίλων, διαδικασία που τονώνει και τις τιμές των ενοικίων, οι οποίες ακολουθούν ανοδική πορεία για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης. Ειδικότερα, πριν από την έλευση του νέου έτους αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Goody’s Burger House στην αρχή της Φιλελλήνων, πλησίον της Πλατείας Συντάγματος, καθώς η αλυσίδα συνεχίζει την πορεία ενίσχυσης του δικτύου της.

Ταυτόχρονα, μία ακόμα αλυσίδα δρομολογεί τη λειτουργία του πρώτου της καταστήματος στην οδό Ερμού. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες φορέων της αγοράς ακινήτων, η αμερικανική αλυσίδα ένδυσης Forever 21 αναμένεται να εγκαινιάσει το πρώτο της κατάστημα στο ακίνητο που μέχρι πρότινος στέγαζε την αλυσίδα Sprider στη συμβολή της Ερμού με την οδό Ευαγγελιστρίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν τοποθετηθεί αλυσίδες όπως οι Funky Buddha, American Eagle, Tezenis, H&M, Moytzi, Πανδώρα (κοσμήματα), Lynne και Follie-Follie.

Οπως τονίζουν οι ειδικοί του κλάδου, η Ερμού και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αποτελούν σήμερα τα καλύτερα σημεία για τις εμπορικές αλυσίδες, αναφορικά με το ύψος του τζίρου και την επισκεψιμότητα που προσφέρουν, ενώ παράλληλα επωφελούνται και από το τουριστικό ρεύμα. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, έχουν σημειωθεί και οι πρώτες αυξήσεις των τιμών ενοικίασης στην Ερμού, οι οποίες αγγίζουν το 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σήμερα, η μέση τιμή ενοικίασης καταστήματος στην οδό διαμορφώνεται σε 190 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως και είναι υψηλότερη όσο εγγύτερα προς την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το εκάστοτε κατάστημα. Υπενθυμίζεται ότι στο απόγειο της κρίσης, οι τιμές ενοικίασης είχαν υποχωρήσει μέχρι τα 150-160 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως, όταν κατά την περίοδο πριν από την κρίση είχαν ανέλθει ακόμα και σε 360 ευρώ/τ.μ., κατατάσσοντας την Ερμού στην πρώτη δεκάδα των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως.

Ενδεικτικό της ζήτησης είναι ότι πλέον στην Ερμού έχει επιστρέψει και ο περίφημος «αέρας», δηλαδή η άυλη εμπορική αξία, ο οποίος ζητείται πλέον από όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες, εκτός κι αν το κατάστημα ανήκει σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, ή γενικότερα σε πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Οι αλυσίδες που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν στην Ερμού δεν διστάζουν να καταβάλουν και «αέρα», είτε απευθείας στον υφιστάμενο ενοικιαστή είτε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ώστε να εξασφαλίσουν θέση στα εμπορικότερα σημεία της οδού, καθώς πλέον δεν υπάρχουν κενά καταστήματα στην περιοχή, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή